Mer övervakning blir politikernas svar – det är fel väg att gå

Istället för att öppna upp samhället, slå in på på en väg med en politik som leder till minskad arbetslöshet och minskad segregation så föreslår nu politiker, med socialdemokraterna i spetsen, att man slå in på en politik för ökade spänningar i samhället, mer övervakning, mer kontroll och mer repression.

Det är sådant som kan skapa fler självmordsbombare. Det skapar inte mindre missnöje, utan mer. Det skapar ett samhälle som blir som Storbritannien (övervakningskameror och avlyssning överallt). Men det skapar inte ett samhälle där självmordsbombare blir ovanligare.

Nu är det dock så ovanligt med terrorister och självmordsbombare i Sverige att det inte finns anledning att vidta några som helst åtgärder med anledning av bomberna i Stockholm. Absolut inte mer övervakning. För det hjälper ju inte. Mannen har levt i många år i ett land med mer övervakning, avlyssning och kontroll. Nämligen Storbritannien. Det var där han utvecklades till en hatisk och förvirrad person. Varför ska vi skapa den typen av samhälle också i Sverige. Muslimsk terrorism i Sverige (och Europa) är ett icke-problem.

I Storbritannien genomför man den typen av angrep mot helt oskyldiga människor som vi såg i Göteborg nyligen hela tiden. 100-tals gånger per år. Som en konsekvens av deras totalt vansinnig övervaknings- och kontrollagar. Men mot terrorism hjälper det uppenbarligen inte. Snarare tvärsom, det skapar fler hatiska människor.

 • Lägg ner FRA!
 • Öppen diplomat!
 • Begränsa Säpo:s befogenheter!

Intressant?
Bloggat: Opassande, Razz, Jinge, Röda Malmö, Hartman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

11 Svar på “Mer övervakning blir politikernas svar – det är fel väg att gå”

 1. Ja, att S också skall bli bruntungor och hjälpa till att ”sälja” ut uppgifter om svenska medborgare till USA, som landsförrädaren Fredrik har sysslat med, ger oss inte ett säkrare samhälle. Men Morgan J har ju alltid stått M näras i många åsikter, så inget förvånande i hans kommentar.

 2. Kryperi löser ingenting. Backar man som man alltid gör i Sverige så står man till sist med graven i ryggen. Där är Sverige nu. / Finländare

  1. Ja du Bengt. Den där inställningen är väl anledning till att det är 4 gånger så mycket våldsbrottslighet i Finland jämfört med Sverige. 4 gånger så många mord. I Sverige är de1 1 mod per 100 000 invånare och år, i Finland 4 mord per 100 000 invånare och år. Det verkar vara en bra och framkomlig väg du föreslår. Dvs om man vill ha ett sämre samhälle.

   http://www.zaramis.nu/blog/2010/07/22/vald-kan-visst-ha-nationalitet/

 3. När jag bodde i Irak på 80-talet var det övervakningsmässigt vad tyvärr en del politiker vill uppnå här i väst. Det skrämmer mig att de kan komma undan med om jag får kalla de för diktatur fasoner.

  En sak är klar under den tiden i Irak med full övervakning så begicks det fruktansvärda brott stora som små och det var regimen, polisen, säkerhetspolisen och special armen som begick dessa. Kunde någon åtala dem? Nej för alla vanliga människor var så övervakade att bara ett fåtal vågade riskera sina liv och sin käraste liv.
  Tänk på det ni politiker och personer nästa gång ni talar om att skaffa mera övervakning – då är det DU som bygger upp en diktatur i ditt eget land.

Kommentarer är stängda.