Mer övervakning blir politikernas svar – det är fel väg att gå

Istället för att öppna upp samhället, slå in på på en väg med en politik som leder till minskad arbetslöshet och minskad segregation så föreslår nu politiker, med socialdemokraterna i spetsen, att man slå in på en politik för ökade spänningar i samhället, mer övervakning, mer kontroll och mer repression.

Det är sådant som kan skapa fler självmordsbombare. Det skapar inte mindre missnöje, utan mer. Det skapar ett samhälle som blir som Storbritannien (övervakningskameror och avlyssning överallt). Men det skapar inte ett samhälle där självmordsbombare blir ovanligare.

Nu är det dock så ovanligt med terrorister och självmordsbombare i Sverige att det inte finns anledning att vidta några som helst åtgärder med anledning av bomberna i Stockholm. Absolut inte mer övervakning. För det hjälper ju inte. Mannen har levt i många år i ett land med mer övervakning, avlyssning och kontroll. Nämligen Storbritannien. Det var där han utvecklades till en hatisk och förvirrad person. Varför ska vi skapa den typen av samhälle också i Sverige. Muslimsk terrorism i Sverige (och Europa) är ett icke-problem.

I Storbritannien genomför man den typen av angrep mot helt oskyldiga människor som vi såg i Göteborg nyligen hela tiden. 100-tals gånger per år. Som en konsekvens av deras totalt vansinnig övervaknings- och kontrollagar. Men mot terrorism hjälper det uppenbarligen inte. Snarare tvärsom, det skapar fler hatiska människor.

  • Lägg ner FRA!
  • Öppen diplomat!
  • Begränsa Säpo:s befogenheter!

Intressant?
Bloggat: Opassande, Razz, Jinge, Röda Malmö, Hartman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements