Usama bin Ladin dödad – för vilken gång i ordningen?

Återigen, för vad som känns som femtielfte gången har USA deklarerat att Usama Bin Ladin blivit dödad. Denna gång i en lyxvilla utanför Islamabad i Pakistan. Personligen misstänker jag att han varit död länge, men vem vet egentligen hur det ligger till. Det finns ingen möjlighet att veta hur det faktiskt är med detta. Men kanske ska vi se det som en början till en början på en avveckling av USA:s ockupation och krig i Afghanistan. För denna gång ska väl inte ens CIA kunna återuppväcka bin Ladin från de döda. Eller?

Å andra sidan, en persons död betyder förmodligen egentligen ingenting. Det är att överdriva den enskildes betydelse. Så allt kanske förblir vid det vanliga.

Intressant?
Bloggat: Arar,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

6 Svar på “Usama bin Ladin dödad – för vilken gång i ordningen?”

 1. För egen del känns det härligt att den som gett USA och andra länder verktygen för att systematiskt övervaka och kontrollera sina medmänniskor äntligen är död. Det är en glädjens dag. Socialdemokrater, Miljöpartister och Kommunister gråter naturligtvis nu när deras muslimske terrorkompis är borta. Vissa vill kanske inte ens tro det är sant. ”Elvis lever”, ”Michael ville bara komma bort” och ”Usama är smartare än Obama” utropar de hoppfullt.
  Jag håller tummarna, och sen får vi se om vi är beredda att ta bort större delen av den integritetskränkande Stasi-övervakningen. Det håller jag för osäkert, men man kan ju alltid hoppas.

  1. Terrorismen (eftersom den inte är ett problem i väst) är inte anledningen till övervakningen, utan bara förevändningen.

   1. Det är möjligt att den inte är ett stort problem jämfört med hur illa det är i tex. Afghanistan, Irak eller Israel men jag tror nog inte du skulle vilja säga att det inte finns några problem alls med att människor sprängs i luften till deras anhöriga.

    1. Nej, varför skulle jag göra det? För enskilda drabbade är det ju oerhört tragiskt. Min svärson arbetade i ett hus som blev förstört när WTC i New York rasade efter terrordådet. och de hade vänner som arbetade i WTC (som dock inte var på jobbet när det inträffade). Men även om det kan var nog så allvarligt på ett personligt plan måste man i politiken bedöma saker på ett mer övergripande och principiellt plan.

 2. Hök Öga: Har du slutat våldta småpojkar? Du är ju känd för det.

  (ett svar som är fullt i nivå med idiotens iq-befriade post)

Kommentarer är stängda.