Kiltank

Del 8 av 12 i serien Donsö

Kiltank Rederi AB är ett av Donsös mindre rederier. Också ett av de nyare eftersom det grundades först 2008 när de tog över ägandet av ett mindre tankfartyg, Charisma af Donsö. Fartyget sköts och bemannas av Kiltank AB men chartras och befraktas av tyska OMB Ostsee Mineralöl Bunker GmbH. OMB är ett lite äldre företag, grundat år 1990.

KiltankÄgare till Kiltank är familjen Fhager som är släkt med advokaten Carl Fhager, tidigare engagerad i BK Häcken och numera rådgivare åt ett antal svenska fotbollsspelare. Carl Fhager är delägare i advokatbyrån MAQS. I styrelsen för Kiltank Rederi AB sitter 5 personer ur familjen Fhager, av allt att döma en far med 4 söner. Kiltank har 10-talet anställda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Series Navigation<< EktankÄlvtank >>
Advertisements