2008 dömd för inblandning i ett mord – nu sprängd i luften

En av de män som dödades i bilexplosionen i Torslanda i fredags kväll var den 32-årige Edis Alihodzic. 2008 deltog han i ett mord på Andreas Oskarsson vid pannhuset på Dimvädersgatan i Biskopsgården. Andreas Oskarsson var medlem i X-team (supportergrupp till Bandidos MC) medan hans mördare hade kopplingar till Red & White Crew (supportergrupp till Hells Angels MC). I hovrätten var Edis Alihodzic ensam dömd, men i tingsrätten dömdes även annan man för medhjälp till mord. Ytterligare en man var i ett tidigt skede misstänkt men tycks inte ha åtalats.

Den nu dödade 32-åringen anses numera vara en ledande person till Friskvädersnätverket i Norra Biskopsgården och har blivit utsatt för beskjutning under konflikten mellan detta nätverk och Vårvädersligan. Så sent som förra året dömdes han för vapenbrott. För tillfället sitter flertalet av de ledande personerna i Vårvädersligan i fängelse eller är döda och polisen tycks vara av åsikten att de inte har kunnat placera en bomb i bilen som sprängdes. Ett av deras utredningsspår, enligt uppgifter i media, är därför att bomben fanns i bilen, transporterad av männen i bilen och att ett handhavandefel gjorde att den exploderade. Det kan förstås vara så.

De andra teorin är förstås att nån sprängde bilen i luften. Nån som ville se Alihodzic död. Det måste inte heller ha varit nån med en direkt koppling till Vårvädersligan. Flera mord på ledande personer i Backagänget, allierade med Friskvädersnätverket, har skett på sätt som tytt på väldigt proffessionella mördare och inte alls några gatugängstyper. Det är precis som om nåt mäktigare gäng i grossistledet varit inblandade. Handlar det om om en bomb placerad i bilen av fiender till de som reste med bilen så tyder också det på mer proffessionella mördare och en helt annan typ av gäng än Vårvädersligan, Friskvädersnätverket och Backagänget.

I sammanhanget hör det också till saken att två män (kallas i boken Svensk Maffia- fortsättningen för Branislav och Zelimir) med kopplingar till Naserligan och det forna Jugoslavien greps i augusti 2008 i samband med ett misslyckat bombdåd mot en bil. Det handlade den gången om en bomb med fjärrutlösning via en mobiltelefon. På bomben fanns också DNA-spår till en tredje person vid namn Milad.

Förutom Alihodzic dödades också en man vid namn Dejan Mandic och hans 4-åriga dotter samt en man hemmahörande i annat land. Sällskapet i bilen ska ha varit ute på en fisketur.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

Ett Svar på “2008 dömd för inblandning i ett mord – nu sprängd i luften”

Kommentarer är stängda.