5 års fängelse för ledare i Vårvädersligan

En person som anses vara en ledande medlem i Vårvädersligan har dömts till 5 års fängelse för förberedelse till mord. Det handlar om den 23-årige Berat Kastrati som var ute efter att hämnas skjutningen på Vår Krog & Bar på Vårväderstorget där en annan ledande medlem i Vårvädersligan, Hussein Chit, sköts till döds.

Berat Kastrati har nekat till att han förberett ett mord, men har erkänt vapenbrott på grund av innehav av två pistoler och en kulsprutepistol med ammunition samt en splitterhandgranat. En 17-årig släkting till Berat Kastrati dömdes samtidigt och för samma brott. På grund av hans låg ålder, 17 år, dömdes till ett års sluten ungdomsvård för samma brott och inte till fängelse.

Straffen är något lägre än vad åklagaren pläderat för.

I och med denna dom är hela det som anses vara Vårvädersligans ledargarnityr borta från gatan. En är dö och de andra två sitter i fängelse, förutom Berat Kastrati också Eddie Jobe.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements