Känd kriminell mördad i Barkarby

Den man som i torsdags sköts i huvudet invid ICA Maxi i Barkarby är en känd kriminell. Hans namn är Tobias Sandström och han föddes 1987. Om det är denne man så är han idag en ledande medlem i den kriminella gruppering förr hette Brödraskapet Wolfpack, men numera oftast kallas bara Wolfpack eller ibland också Vargarna. Mördarna kan eventuellt vara från det konkurrerande gänget Lejonen men även från nåt annat kriminellt nätverk:

Mannen som nu mördats är tidigare dömd för flera brott. Hans senaste dom gällde bland annat ett vapenbrott och under rättegången sa han att han rör sig i en kriminell miljö och ofta bär vapen för att ”försvara sig och sina närmaste”. Han medgav även då att han tidigare tillhört det kriminella nätverket ”Brödraskapet Wolfpack”.

Enligt Aftonbladets källor var han med i Wolfpack, eller ”Vargarna” som de även kallas. Han ska ha haft en ledande roll i en av deras förgreningar i västra Stockholm.

”Vargarna” är ett sedan länge etablerat gatugäng på flera platser i landet och under flera år har ett blodigt krig pågått i Stockholms västra förorter mellan ”Vargarna” och ett kriminellt nätverk som kallas ”Lejonen” och som verkar i Hässelby.

Grupperna misstänks ligga bakom flera skjutningar och har tidigare gått till blodig attack mot varandra. 2012 knivskars ledaren för ”Brödraskapet Wolfpack” i ansiktet av en av ”Lejonens” medlemmar och året efter misstänks två medlemmar i ”Lejonen” ha avlossat skott mot två medlemmar i ”Brödraskapet Wolfpack” (Vargarna) utanför entrén till ett köpcentrum i Vällingby Centrum.

Den nu mördade mannen, greps förra året i samma område som han mördades. Då var han beväpnad med en pistol. Sommaren 2014 skottskadades han i en uppgörelse vid en krog i Hässelby.

Han var sex män från Brödraskapet som greps i samband med mordet på Ziki Dobreva, ägare till en svartklubb på Norra Grängesbergsgatan i Malmö den 10 juli 2011. De andra fem var Imad Alzuriey, född 1986, Alex Akbar Ghara Mohammadi, född 1980, Omar Hidel, född 1990, Marcus Larsson, född 1985 och Elias Pukkila Hossain, född 1986. Mordet skedde tidigt på söndagsmorgonen den 10 juli och orsaken var att den då 35-årige Dobreva vägrade släppa in sju män med anknytning till Brödraskapet Wolfpack på svartklubben. Alla utom en av de gripna männen släptes dock ganska snart och i november 2011 var bara en av dem häktad.

I slutändan dömdes tre män för mordet Malmö, däribland Imad Alzuriey. Alex Akbar Ghara Mohammadi blev mördad i ett taxibolags lokaler i november 2011 och ytterligare två av de sex ska därefter ha mördats, vilket väl nu innebär att totalt fyra av dem mördats.

Även Tobias Sandströms mamma, Haydee Sandström, har sannolikt mördats. Hon försvann i början av mars år 2000. Hennes dåvarande sambo, Per Jörlin, som var före detta polis och livvakt åt Hans Holmér misstänktes ganska direkt. Han åtalades för mord även om kroppen var försvunnen men dömdes inte för det utan för grov misshandel, vållande till annans död och brott mot griftefriden. Han förnekade brott. Tobias Sandström var hennes son i ett tidigare äktenskap.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements