Dubbelmordet i Rinkeby – indirekt kopplat till Biskopsgården?

Enligt en del teorier kan dubbelmordet på två bröder i Rinkeby vara kopplat till en granatattack mot en lägenhet på Bagartorpsgatan i Solna den 30 november. I den lägenhet som utsattes för attentat bor de tre personer, Merhawi Daniel Aregai, Magda Winta Aregai och Murat Solmaz.

Merhawi Daniel Aregai var en av många misstänkta i samband med en skjutning i Tensta med 4 skottskadade som ägde rum den 20 oktober. Han kunde inte knytas till brottet. Han har dock ett brottsregister då han dömts för olika brott vid tidigare tillfällen. Bland annat så har han dömts för grovt narkotikabrott efter att ha medverkat i försäljningen av stora mängder kokain i Stockholmsområdet. Anses vara eller ha varit en ledande person i den kriminella gruppering som brukar kallas Lejonen och antas ha varit måltavlan för attacken. Kan eventuellt ha lämnat sitt tidigare liv med kriminalitet och brott.

Murat Solmaz bodde tidigare i Biskopsgården och var en ledande person i den politiska organisationen Pantrarna tillsammans med personer om också varit ledande i det kriminella nätverket som kallas Vårvädersligan. Han är inte känd för att ha sysslat med nån kriminalitet. Men då han var vän med flera av de inblandade i våldsamheterna i Biskopsgården så kan han mycket väl ha varit måltavlan för attacken.

Inte heller Magda Aregai är känd för nån form av brottslighet. Däremot verkar det som om hon varit aktiv i den politiska föreningen Megafonen, Hyresgästföreningen och i flera andra sammanhang samt är aktiv i företaget East African Food Truck AB.

Det troligaste är dock att dubbelmordet har med den konflikt som följde efter ett rån förra året att göra. Och inte med bombdådet att göra.

En annan eventuell koppling till Biskopsgården är att efternamnet Warsame förekom bland gärningsmännen vid skjutningen på Vår Krog & Bar, i sammanhang med det rån som nämns ovan och kanske också i samband med Rinkebymorden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!