Luciaskjutningar i Stockholm – kopplade till dubbelmordet i Rinkeby?

Den 13 december, Lucia, sköts det först mot en bil i Hjulsta varvid en man blev skottskadad tidigt på natten innan. Mannen, som är i 20-årsåldern, har allvarliga men inte livshotande skador. Han är skjuten med fyra skott i benen. Den unge mannen är känd av polisen sen tidigare, bland annat för en del grova brott. Skjutningen har enligt media troligen med det tidigare dubbelmordet i Rinkeby att göra. Den skjutne kände de två bröder, Faysal och Sakarie Aden Warsame som mördades i Rinkeby, men personer som talat med Expressen hävdar att han inte egentligen hade nåt med dem att göra.

Vid 18-tiden på kvällen under tisdagen sköts ytterligare en man. Denna gång i Tensta. Han blev allvarligare och påträffades av polisen liggande på marken en bit från själva brottsplatsen. Bland annat ska han vara skjuten i huvudet. Vittnen ska ha sett tre personer åka från platsen i en svart Volvo vid tidpunkten för mordförsöket men polisen vet inte om personerna hade med mordet att göra eller inte. Volvon hittades senare tom. Polisen upprättade vägspärrar i området och kontrollerade bilar. Två personer i 20-årsåldern har gripits och anhållits. Mordförsöket i Tensta har troligen kopplingar till mordförsöket i Hjulsta.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!