Två dömda för grov utpressning mot byggföretagare

Händelserna som ledde fram till åtalet och domen om grov utpressning ägde rum i Göteborg under oktober och november 2016. Anledningen tros vara att han vittnat mot de två männen i en stöldrättegång.

Vid den första händelsen lurades mannen ut till sitt garage varvid två män dök upp och krävde pengar. När de inte fick pengar ville de ta hans bil, men han ordnade istället en banköverföring på 55 000 kronor. En vecka senare dök 4 män upp, hotade mannen med en pistol och tvingade honom att överföra ytterligare 50 000 kronor. Alla de fyra männen är inte identifierade.

När det hela anmäldes greps snart två män, en 21 år gammal och en 28 är gammal. 21-åringen tillhör ett släktbaserat kriminellt nätverk i Göteborg. Det enda nätverket av den sorten är det som finns runt familjen Alikhan. Samma kriminella nätverk som eventuellt är inblandade i mordet på David Isho.  28-åringen dömdes i december 2015 för ett rån.

Pengarna delades på många personer, däribland två kvinnor som dömts villkorligt för penningtvättsbrott medan de två huvudmännen fick tre år respektive 15 månader.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

2 Svar på “Två dömda för grov utpressning mot byggföretagare”

Kommentarer är stängda.