Ytterligare ett dubbelmord i Stockholm

Strax efter klockan tio på onsdagskvällen (igår) hittades två skottskadade unga män i 20-årsåldern i en bil i Kista. Enligt uppgift ska de ha blivit skjutna i huvudet. De två fördes till sjukhus men deras liv gick inte att rädda. De avled båda två på sjukhuset. Enligt ett vittne ska en bil ha lämnat området i hög fart strax efter skjutningen.

En av de skjutna, Merhawi Daniel Aregai, var ansedd som en ledare i det kriminella gäng som brukar gå under namnet Lejonen och främst har medlemmar i Hässelby med omnejd. Dubbelmordet har kopplingar till en granat som slängdes in i hans lägenhet i början av december förra året vilket i sin tur sannolikt betyder en koppling till den långa kedja av mord som är kopplade till motsättningar mellan kriminella i Rinkeby/Tensta och som eventuellt utlöstes av ett misslyckat rån. Mer sannolikt är kanske en koppling till mordet på Tobias Sandström i Barkarby i september.

Rinkebyserien med mord omfattar ett dubbelmord i Rinkeby, några skjutningar på Lucia förra året, ett bombdåd i Solna, ett mordförsök i Fagersjö, ett mord i Hallonbergen och Sundbyberg den 22 januari samt dubbelmordet i Hallonbergen häromdagen. De flesta av dessa eller alla hör troligen ihop.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Ytterligare ett dubbelmord i Stockholm”

Kommentarer är stängda.