Maffialiknande familj som alla vet namnet på

Idag skriver GP om familjen eller släkten Alikhan. Det är den familjen som GP menar när de skriver om en maffialiknande familj med stort inflytande i Hammarkullen, Hjällbo, Gårdsten och Angered C. Just nu är två familjemedlemmar åtalade för grov misshandel och grovt övergrepp i rättssak. Minst en medlem i familjen Alikhan är dessutom misstänkt för mordet på David Isho i Lövgärdet.

De flesta människor som har någon koppling till Angereds-området känner till familjen Alikhan och dess koppling till grov brottslighet. Därför är det enbart löjligt när GP inte skriver ut namnet utan kallar dem för ”maffialiknande familj”. Alikhans är en gangsterfamilj. Inte heller den första som funnits med bas i Hammarkullen för på 1970-talet och årtiondet därefter fanns familjen Magnusson som hade sin bas i samma stadsdel.

Släkten Alikhan är dock inte som en ”maffialiknande familj” som GP skriver utan en ren gangstersläkt. Det vet säkerligen GP:s kriminalreportrar också och det framstår som ganska löjligt, ja rentav ren dumhet, att Peter Linné i detta fall inte skriver ut namnet på familjen.

Alikhans styr dock inga stadsdelar, men de ställer till med stora problem och är mycket obehagliga. Samtidigt är naturligtvis följande helt sant:

Ulf Merlander var allt annat än försiktig när han beskrev den familjesammanslutning som han anser vara dominerande i den undre världen i Hammarkullen, Hjällbo, Gårdsten och runt Angereds Centrum.

– Totalt pratat vi om ett hundratal individer, varav 60 stycken som är straffmyndiga. 30 av dessa förekommer i polisens register. De har figurerat i förundersökningar som rör mord, utpressning, vapenbrott, narkotikabrott, grov kvinnofridskränkning, misshandel och olaga hot, uppger lokalpolischefen.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Alla i släkten heter inte Alikhan i efternamn och alla med det efternamnet är inte kriminella. Andra efternamn som kan förekomma är exempelvis Simmo, Fakhro och Fattah men att någon bär de namnen betyder inte på nåt sätt att är kriminella.

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

2 Svar på “Maffialiknande familj som alla vet namnet på”

Kommentarer är stängda.