Gängrelaterad skjutning i Tynnered?

Guldringen är ett lugnt område med bostadsrätter i Tynnered. Majoriteten av de som bor där är födda i Sverige och har sällan invandrade föräldrar. De som bor där har bättre ekonomi än vad människor i många andra delar av Tynnered och arbetslösheten är förhållandevis låg. Där bor också många äldres så området har en befolkningsmässig struktur som liknar strukturen i hela Göteborgs. Guldringen är också populärt bland unga som födda i södra skärgården och Fiskebäck med omnejd. Nu har där skett en skjutning.

En man i 25-årsåldern har skjutits ihjäl nära bensinmacken vid Guldringen/Beryllgatan. Den bensinmacken är öppen dygnet runt och har vad jag kommer ihåg bemanning på dagtid. Skottlossningen inträffade vid ett-tiden på natten och enligt uppgifter ska det ha varit många skott. Frågan är då om det varit en eldstrid eller om det bara varit många skott som sköts mot den döde mannen. Två män ska ha lämnat platsen på moped. Skjutningen såg av flera vittnen.

Sannolikt är väl mordet gängrelaterat och kopplat till den konflikt som pågått en tid mellan två kriminella nätverk i Tynnered. Det andra mordet i år kopplat till den konflikten. Tidigare har en död man hittats i skogen i Ruddalen.

Med detta mord har nu Göteborg haft 3 skjutvapenmord i år och totalt 6 eller 8 skottlossningar. Den lugna perioden på flera månader tycks vara över. Tre skjutvapenmord hittills i år kan innebär sex gängrelaterade mord (nästan alla skjutvapenmord är gängrelaterade) eller fler på hela året vilket är jämförbart med 2016.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Guldringen ligger inte i Frölunda som media skriver även om det har postadress Västra Frölunda. Postadress Västra Frölunda har kanske 20% av Göteborg så det är en meningslös geografisk angivelse som är ungefär lika exakt som att skriva ”skjuten i Göteborg”. Unga journalister har som vanligt noll koll.

Advertisements