Författare – inte knarksmugglare – dödad av spansk polis

Göteborgs-Posten är uppenbarligen hycklare av Guds nåde. De låtsas som ”uppgifter” till tidningen avslöjat att den i Valencia dödade svensken är en knarksmugglare från Göteborg och att hans identitet inte är offentligt känd ännu.

För det första handlar det om en svensk författare och skribent, inte om en knarksmugglare. Han har visserligen suttit i fängelse för narkotikasmuggling, men har vari fri i flera år, skaffat familj och jobb samt skrivit flera framgångsrika böcker.

Han sköts av den spanska polisen efter att ha knivmördat en polis.

Hans namn är också offentliggjort och det var Pierre D. Larancuent och han var skriven i Göteborg och bosatta i Sverige. Däremot är hans fru och barn som det verkar bosatta i Valencia även om frun också verkar skriven i Sverige. Hans författarkollega Ricard Nilsson uttalar sig om honom i Magasinet Paragraf:

Om Pierre D Larancuent även hade något att göra med ett styckmord som nämns av spanska medier i samband med mordet på polisen, lär polisutredningen tids nog utvisa.

– Mina tankar går ikväll till såväl den mördade polisens familj som till Pierres fru och barn, säger Ricard Nilsson. Allt hade gått bra för Pierre nu en tid så jag förstår inte vad som kan ha hänt med honom. Den enda rimliga förklaringen är någon form av psykos.

Det är faktiskt för mig obegripligt att GP låtsas som att det inte är känt vem han var, då det varit offentligt sen mordet skedde. Dessutom kallar de honom knarksmugglare när det rätta yrket är författare eller skribent.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements