Spelcafémorden – alla de skjutna tillhör Mekky-gruppen

I förrgår inträffade en av de värsta gängskjutningarna som någonsin skett i Sverige. Tre döda och tre skadade. Skjutningen skedde när en grupp kända kriminella grupperade kring Amir Mekky lämnade ett av sin kända samlingsställen, Galaxy Café i Värnhem (eller möjligtvis i Rörsjöstaden) i centrala Malmö. Galaxy Café är ett ställe där det spelas online-spel och det motsvarar min ungdoms biljardsalonger och de spelautomathallar som fanns när min barn var tonåringar.

Den grupp som besköts kallas i Kvällsposten för M-gruppen vilket väl kan uttydas för Mekky-gruppen. De har kopplingar bakåt genom individer som tidigare anses ha tillhört M-falangen och har sitt ursprung i  Seved i centrala Malmö. Grupperingen kring Mekky har länge legat i en konflikt med tidigare vänner från Seved och Sofielund. De uppges nu vara i konflikt med två andra grupperingar som Kvällsposten kallar A-gruppen (bröderna Ahmed) och G-gruppen (Ghara, kopplingar till det så kallade taximordet och ett mord i Jönköping).

De sex män från Mekky-gruppen som sköts ihjäl utanför Galaxy Café var en 27-åring med bakgrund i Lindängen, hans 29-årige bror och en tidigare ostraffad 19-åring.

27-åringen, Nabil Abdallaha, är tidigare dömd för vapenbrott då han ska ha gömt ett vapen åt en ledare för M-falangen, Nermin Karamehmedovic, som sköts ihjäl i Lindängen i februari 2016. Chabil Abdallaha, 29-åringen, är tidigare dömd för narkotikabrott men ska inte ha varit inblandad i grov gängkriminalitet. 19-åringen som ursprungligen ska vara från Holma var ostraffad men har figurerat i utredningar kring flera grova brott och var en av Amir Mekkys bästa vänner. Enligt en del uppgifter så heter 19-åringen Omar Abadi. Om han är släkt med den Elias Abadi som åtalades under förra året för ett av de grövsta bedrägeribrotten i Sverige är okänt. Dom i bedrägeriärendet föll i april i år.

De skadade är Amir Mekky (21 år gammal), en 29-åring från Lindängen och en 32-åring. 29-åringen är allvarligt skadad medan de andra två är lindrigt skadade.

Amir Mekky har figurerat i flera mordutredningar, 29-åringen har varit misstänkt för mordförsök och narkotikabrott medan 32-åringen, Chio Hong Mac, enligt uppgifter i media var en av de misstänkta för mordet på Ashkan Moayed Abedi vid Mobilia och har varit misstänkt för narkotikabrott. Har tidigare varit kopplad till M-falangen och har dömts för bedrägerier.

Läs mer:

 

 

Advertisements