Skottlossning i Örebro – två döda

Klockan 10 på tisdagskvällen inkom flera larm om skottlossning vid Vivalla centrum i Örebro. Vid ankomst till platsen hittade polisen tre skottskadade män:

SOS fick ta emot flera samtal under tisdagskvällen om ett pågående grovt våldsbrott utomhus i Vivalla centrum. Enligt polisen hade anmälarna hört och sett hur ett flertal personer varit inblandade i en skottlossning.

Skottlossningen inträffade klockan 22.02. Det ska ha hörts höga smällar i området, uppger ett vittne till NA. Polisen ville först inte kommentera vad för typ av våldsbrott det handlar om. Men uppgav vid 23.30-tiden att det rörde sig om skjutning.

[…]

Tre män med skottskador fördes till sjukhus.

– Några personer som kommit in till sjukhus på andra sätt än med ambulans, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

2 av de skjutna är i 20-års åldern och den tredje är oidentifierad. Två var allvarligt skadade och den tredje lindrigt. De två svårt skadade avled senare på sjukhus. De två identifierade männen är kända av polis sedan tidigare.

Anledningen till skottlossningen är oklar i nuläget men sannolikt är väl det hela gängrelaterat. En misstänkt gärningsman har anhållit. Ett så snabbt anhållande tyder dock på att det inte är en gängrelaterad händelse.

Advertisements