Tre anhållna efter nytt mordförsök mot Adrian Kastrati

För en månad sen sköts det hej vilt mot Adrian Kastrati i Kvillestaden där han bor. Nu har tre unga män anhållits som misstänkta för mordförsöket. Samtliga har tidigare varit häktade som misstänkta för inblandning i andra mord och mordförsök riktade mot Adrian Kastrati, dennes vänner och familj (i GP kallade B-falangen).

Det handlar om en 20-åring, sannolikt Dodou Jallow, som åtalades för anstiftan till mordet på Syster Estrids gata på Guldheden i fjol, men som släpptes efter huvudförhandlingen. Han anses tillhöra Jobe-falangen (A-falangen) medan den skjutne ansågs tillhöra Kastrati-falangen.

Vidare handlar det om en tonåring om ingick i utredningen efter den mordförberedelse som avslöjades vid Odinsplatsen i juni förra året. Han frigavs efter den rättegången. Det rör sig troligen om Karamo Fatty eller Abdulla Osman.

En nära släkting till Eddie Jobe, ledaren för den så kallade Jobe-falangen (A-falangen), är den tredje anhållne. Det handlar med all sannolikhet om en bror. Kanske den bror som enligt uppgifter besköts i samband med ett mord på en annan person i A-falangen i Barcelona tidigare i år. Kanske en annan bror.

De tre anhållna är misstänkta för medhjälp till mord.

För mig är det uppseendeväckande att de två förstnämnda släpptes efter de tidigare rättegångarna. Det är med tanke på det nya mordförsöket på Adrian Kastrati uppenbart att de två också var inblandade i de tidigare mord och mordförsök som nämnts i denna artikel.

Advertisements