Mäklare åtalad för utpressning

En så kallad stjärnmäklare har åtalats för utpressning. Han ska tillsammans med Eddie Jobe, påstådd ledare för ett kriminellt nätverk i Göteborg (A-falangen eller Jobe-falangen), ha utpressat en man i Stockholm. Totalt handlar det om att mannen ska ha pressats på 1,2 miljoner kronor.

I polisförhör med koppling till den stora penningtvättsrättegången där Eddie Jobe frikändes berättade mannen om det hela, men tog senare tillbaka berättelsen och sina skadeståndsanspråk. I rättssalen sa han ingenting, Detta efter att han och familjen blivit hotade. I september 2016 misshandlades han. Eddie Jobe var enligt åtalet närvarande men ska inte ha deltagit i misshandeln utan istället uppmanat andra att misshandla mannen. Under hösten och vintern 2016-2017 träffade de två åtalade några medlemmar i mannens familj och hotade med att döda dem om de inte betalade. Även senare har familjen utsatts för hot och påtryckningar. De lever nu på skyddad ort.

Nu har dock den utpressade mannens bror hört av sig och vittnat om vad han vet vilket gjort att ärendet tagits upp igen. De två åtalade männen menar dock att det hela aldrig hänt och förnekar brott.

Den åtalade mäklaren är enligt åklagaren uppväxt i Göteborg och barndomsvän till Eddie Jobe. Det kan då eventuellt röra sig om Danial Gandomani, en prisbelönt mäklare från Stockholm som enligt uppgift är uppväxt i Göteborg. Han är ungefär lika gammal som Eddie Jobe.

Läs mer:

 

 

 

Advertisements