Bomb i Örebro kopplad till bomb i Linköping?

I början av juni exploderade en kraftig sprängladdning i Linköping som förstörde en fastighet och fönster på många andra fastigheter. Bomben var troligen riktad mot en medlem i No Surrender MC, Amin Nouri Zad, som bor i huset.

I slutet av juni exploderade en bomb i Örebro. Explosionen skedde i en bil parkerad invid en strippklubb vid namn ”Efter 2” i hörnet Osmundsgatan/Stångjärnsgatan i ett industriområde i Hagaby eller Holmen som drevs av en person, Shahin Amani, kopplad till No Surrender MC och som tidigare varit ledande i Black Cobra precis som Amin Nouri Zad. No Surrenders ska även ha använt strippklubben som möteslokal. Strippklubben fattade eld och förstördes helt.

Nån dag efter sprängningen knivskars en man på en nattklubb i Örebro. Enligt uppgifter i media ska han ha kopplingar till No Surrender MC.

Nästan direkt efter sprängningen anhölls en man i 50-årsåldern som misstänkt för inblandning i dådet då han hittades liggande medvetslös och skadad på marken en bit ifrån strippklubben. Han har senare släppts men är enligt polisen inte avförd från utredningen.

Redan i juni 2018 besköts ett hus i närheten av där Amani bor, det var troligen avsett som en varning till honom.

 

Advertisements