Bomb inkastad på Majorna-restaurang

02.22 natten till fredag fick polisen larm om en explosion på en restaurang vid Chapmans torg i Majorna. Väktare åkte till restaurangen då ett inbrottslarm lösts ut men upptäckte då att något exploderat inne på en restaurang på torget varvid polisen tillkallades. Polisen teori är att ett föremål kastats in i lokalen och sedan exploderat. Föremålet har visat sig vara en handgranat. Ingen person skadades vid explosionen och omfattningen av de materiella skadorna är inte kända ännu. Polisen rubricerar brottet som allmänfarlig ödeläggelse.

På Chapmans Torg 2 finns restaurang Marsala och på Chapmans Torg 4 finns Chumphon Thai och dessutom finns Lemona Sushi på torget. I närheten på Karl Johansgatan finns Pitchers och Cyrano. Av bilderna att döma ser det dock ut som om avspärrningen är en bit in på torget vilket tyder på Lemona eller Marsala. Där Lemona ligger har det förut funnits en spel- och tobaksaffär med samma namn. Pitchers och Cyrano är uteslutna. Kanske handlar det om att en restaurang inte vill betala för beskydd, kanske handlar det om nåt annat.

Den drabbade restaurangen är Marsala, en pizzeria som drivits av samma person sen lång tid tillbaka, 18 år. I styrelsen för företaget Ristorante Marsala AB sitter Gabriel Gevriye Kücükkaplan som ordinarie ledamot (han är troligen även ägaren) och Sultan Yücel som suppleant. Sultan Yücel bor själv, tillsammans med Benjamin Yücel i närheten av restaurangen på Chapmans Torg. Benjamin Yücel är sannolikt hennes son. Det gör också Ismail Yücel som uttalar sig i GT å restaurangens och ägarens vägnar. Ingen som kan kopplas till restaurangen har dömts för brott och ingen har någon känd koppling till kriminella

Många med efternamnet Yücel driver restauranger av olika slag i Göteborg men om de är släkt med varandra är okänt.

Det finns också en person i Stockholm med samma efternamn, Güngör  (Gugge) Yücel, en gång i tiden dömd för flera butiksrån och olovlig körning. 2018 häktades han som misstänkt för ett tobaksrån tillsammans med personer han tidigare begått andra brott ihop med. Det finns också sen svensk hackare från Märsta med namnet Alex Yücel som dömts i USA. Ingen av dem tycks ha nån koppling till familjen som är kopplad till restaurang Marsala, men nån kan ju tro det.

Advertisements