En man häktad för bomben i Landvetter

Den 1 november sprängdes en bil i Landvetter i luften av en kraftig sprängladdning. Redan dagen efter greps två män som anhölls direkt. En av dem släpptes dock igen samma dag men uppges fortfarande vara misstänkt för inblandning i sprängningen som rubriceras som mordförsök och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Nu har den andre mannen häktats (eller om det är en tredje man då två radikalt olika åldrar uppges i media). Den häktade mannen uppges vara 32 år gammal och ha skyddad identitet då det ska finnas en hotbild mot honom. Han uppges inte ingå i nån känd kriminell gruppering. Tidigare uppgav GP att han va 40 år gammal.

Den man som sprängningen sannolikt riktades mot är bror till bilens ägare och känd av polisen sen tidigare. Han är 35 år gammal och tidigare dömd för allvarliga brott. Enligt uppgifter i GP ska han ha koppling till de två personer som greps med sprängämnen och narkotika i Landala i mitten av september.

Advertisements