Kraftig explosion på Östermalm i Stockholm

En kraftig explosion inträffade vid ett-tiden natten till idag på Gyllenstiernsgatan i Stockholm. Explosionen ska enligt uppgifter i media ha inträffat i eller vid fastigheten och inte i någon bil. Skadorna på fastigheten, främst i trappuppgången och på första våningen, liksom på bilarna som stod parkerade utanför är omfattande. Den aktuella fastigheten samt en grannfastighet är evakuerade.

Det är ovanligt med bomber i rikare områden som Östermalm och svårt att hitta någon person som skulle kunna vara en potentiell måltavla. Den enda möjliga tycks vara en person som tidigare ägt en nattklubb och idag äger ett byggbolag och ett par vårdbolag. Dessutom tyck han vara delägare i ett bilvårdbolag. Men tankarna går ju förstås till den våldsamma konflikten kring fastighetsbolaget Prime Living alternativt mordet på fastighetsägaren Arbinge för några år sen.

Några timmar efter smällen i Stockholm inträffade också en explosion i Uppsala. Nåt samband föreligger väl sannolikt inte.

Advertisements