Knarkfabrik i Skinnskatteberg?

Polis och åklagare i Västmanland län har de senaste dagarna arbetat med ett narkotikaärende där utredningen successivt har växt. Tre personer sitter nu häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. Ytterligare utredningsåtgärder, bland annat på en adress i Skinnskatteberg i Västmanland, genomfördes och numera sitter fem personer anhållna för grovt narkotikabrott.

Det hela började med att en polispatrull i Köping kontrollerade två personer i ett fordon varpå misstanke om narkotikabrott uppstod. Bilen stoppades enligt SVT Västmanland för att den körde konstigt. två personer i bilen kontrollerades och narkotika hittades

Fastigheten i Skinnskattebergs kommun som undersökts av polisen är fortsatt intressant för utredningen. På platsen har också en stor mängd narkotika beslagtagits. Arbetet med att undersöka fastigheten är dock ännu in klar då det handlar om stora ytor och flera byggnader.

Enligt SVT har amfetamin tillverkats i ett hus på fastigheten:

Inne i gårdshuset fann de något som skulle kunna liknas vid en knarkfabrik och stora mängder narkotika. Polisen har misstänkt att det tillverkats narkotika i norra Västmanland men aldrig hittat platsen. Tre personer anhölls och en teknisk undersökning genomfördes på gården.

Polisen vill dock i nuläget varken bekräfta eller dementera att det förekommit amfetamintillverkning på platsen då de menar att fler undersökningar måste genomföras för att det ska gå att fastställa om det funnits em amfetaminfabrik på platsen.

Tre personer är i nuläget häktade misstänkta för synnerligen grovt narkotikabrott däribland en kvinna som enligt Gefle Dagblad är från Sandviken. Polisen utesluter inte att det finns fler inblandade personer.

 

Advertisements
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!