Lars Danielsson – MUST:s man i regeringen

Lars Danielsson – ökänd för sin förvirring kring telefonsamtal i samband med tsunamikatastrofen har visat sig vara inblandad i fler fiaskon under de senaste åren. Han verkar bära ett visst ansvar för att Göteborgkravallerna år 2001 blev så allvarliga som de blev. Detta genom att förmedla falska hotbilder från MUST (Militärens underrättelse- och säkerhetstjänst). Hotbilder som MUST i sin tur fått från amerikanska underrättelsekällor. Läs mer i ett par intressanta artiklar i ETC, Fredsforskare: ”Regeringen bär ansvaret för kravallerna” och Hemligt säkerhetssamarbete mellan Sverige och USA orsakade Göteborgskravallerna. Läs också min tidigare kommentar, Amerikanska säkerhetsintressen orsak till Göteborgskravallerna? och Hans Abrahamssons debattartikel i Göteborgs-Posten, Felaktiga hotbilder låg bakom polisens agerande