Twinglys effekter på bloggandet

Min blogg är numera relativt välläst. Framförallt tack var Twingly.

Hur var det förut? Jag skrev inte lika ofta, utom under en period kring valet i höstas. Då fick jag inte många besökare och de jag fick kom främst via Google. Jag tillhör inget kompisgäng i bloggosfären och det är därför inte många andra bloggar som länkar till min blogg. Inte heller tillhör jag nåt större parti så jag får inga länkar pga det heller. Men det ska ju också nämnas att jag inte tidigare gjorde lika mycket reklam för min blogg heller.

Så hur ökade jag antalet besök till min blogg? Jag började med att pinga nyligen.se och bloggportalen.se. I stor sett hände ingenting med besökssiffrorna. Sen skrev jag en grej om Virginia Tech. Den artikeln drog upp antalet besök. Därefter skrev jag några grejer om franska presidentvalet och i samma veva anmälde jag min blogg till Twingly. Då hände det saker. Twingly ökade antalet besök till min blogg nåt enormt. Som en konsekvens kom jag högre på alla topplistor coh så ökade jag ännu mer. Men SVD och DN står fortfarande för den största andelen besökare till min blogg tillsammans med sökningar på Google.

Innan Twingly:
Pingade regelbundet utan någon effekt.

För att få besökare då var man tvungen att ha en mass kompisar så man kunde korslänka och på såsätt hamna högt upp i olika typer av topplistor. Eller så fick man bli omnämnd i riktig media.

Efter Twingly:
Nu får även min blogg många besökare. Dock väldigt få andra bloggare verkar det som. Jag har också dragit slutsatsen att: många kommentarer == många andra bloggare som läser.

Nu har pingarna effekt. Min blogg dyker upp i aktuella artiklar, i topplistor och annat. OCh efter att RSS/Ping kommit till så har det också blivit lättare att pinga. Mycket enklare och man når dessutom fler tjänster. Super. Eftersom det nu lönar sig att vara med på divers topplistor och liknande har jag anmält min blogg till alla möjliga ställen, vilket genererar mer trafik, som höjer placeringen på listorna osv.

Slutsats:
Ska man döma efter vad som hänt min blogg så har Twingly inneburit en breddning av läsandet på bloggar. Både när det gäller vilka som läser och vilka bloggar som blir lästa. Jag tycker de som uttryckte farhågor om att Twingly skulle verka likriktande inte har fått rätt (inte ännu i alla fall)

Twingly är bra, men all typ av fusk för att få upp besöksstatistiken, som exempelvis genom autohits är förksatligt som jag ser det.

Läs mer om Twingly: Bloggvärldsbloggen, Code Odyssey, Mickey J. Barczyk, Jinge1, Jinge2, ENESGE BLOGG, media:screen, Beas Tankar.

Om besöksstatistik: Mickey J. Barczyk, Stationsvakt, Kulturbloggen.

Om RSS/Ping: Johanna Graf, fröken förster, Beas Tankar, Riggs blogg, Herr Kobra.

Andra bloggar om: , , ,