Vad är det för fel med borgarregeringen?

Förutom att den först hade en kulturminister som vägrade betala licens till det bolag hon skulle basa över? Förutom att den i början hade en handelsminister som inte tyckte det var viktigt att betala för allas vår välfärd. Förutom att vi har en utrikesminister, Carl Bildt, som stöder en kuppregering i Palestina, som accepterar brott på sin blogg, sysslar med tvivelaktiga ekonomiska affärer och stöder militärdiktaturer. Förutom att vi har en arbetsmarknadsminister som ljuger om sina meriter. Och en skolminister utan erfarenhet från skolan.

Ja, utöver såna småsaker har vi en borgerlig regering som konsekvent gynnar de rika. Som ständigt kommer med nya planer på att försämra för vanligt folk, för fattiga, för arbetare. Nya skattesänkningar är på gång igen. Skattesänkningar som urholkar statens finanser, något som drabbar fattiga värst. Så här skiver Selig.se om detta:

– Visst vore det roligt att betala mindre skatt. — Det enda problematiska råkar dock vara att skattesänkningarna måste finansieras på något sätt och att alliansens ambition hittills har varit att sänka skatten för att istället (och på annat håll) införa platta avgifter — ett enkelt och mycket effektivt sätt att förbättra situationen för höginkomsttagare — samtidigt som man förvärrar för alla vars platta avgift i praktiken blir högre än skattelättnaderna.

Det verkar dock som statsministern själv börjar fundera kring den gode Sven-Otto Littorin. Ministern som tappat minnet. Ministern som inte minns om hur, när, var och vad han gjorde när han tog ”examen” på bluffuniversitetet Fairfax.

Mer i borgarmedia om ministertveksamheter: EX, AB, DN, SVT
Mer i bloggosfären om ministertveksamheter: Joel Malmqvist, Jonas Morian, Thomas Hartman, Jinge.
Andra bloggar om: , , ,

2 svar på “Vad är det för fel med borgarregeringen?”

  1. Det är talande att du tar upp hur synd det är om ”de fattiga”. Har du funderat på om det inte är något som är fel med att vi skapat en hel grupp av ”fattiga”? Oppositionen verkar i gemen se denna grupp som utom hopp och förlorade; det enda man kan göra är att lindra deras smärta något under tiden de lever ut sina liv. Med detta synsätt aom bas angriper de varje resursomfördelning från denna narkos.

    Regeringen, oavsett vad man tycker om dess metoder, tror i.a.f. att det finns hopp för en betydande del av denna miljon människor att återvända till det vanliga samhället, göra något produktivt och kanske kunna stå på sina egna ben.

  2. De jag känner som är vad vi förr kalalde förtidspensionärer kan idag inte överleva på de pengar de får. De är helt beroende av allmosor från vänner och bekanta.

    Alla jag känner som lever på detta vis är personer som inte kan arbeta. Ingen gör bedömningen att de kan arbeta. Av olika skäl. Varför ska dess personer straffas och de rika villaägarna i Djursholm gynnas?

    Jag menar också att det du kallar oppositionen i praktiken har en politik som i slutänden ger samma resultat som borgarregeringens. Men de har gått och kommer att gå långsammare fram.

Kommentarer är stängda.