Två av tre säger nej till Sverigedemokraterna

Det är riktigt att som LO säger, att uppmärksamma Sveriges arbetare på SD:s arbetarfientliga politik. Men vi ska inte ta debatten med dem. Vi ska debattera de intressanta frågorna, utan att göra saker som kan få folk att uppleva SD som rumsrena. Även i fortsättningen ska alltså Sverigedemokraterna bojkottas så mycket det går. Isoleras och framställas som det de är, ett arbetarfientligt parti med en politik som gynnar de rika i samhället.

–Som facklig organisation ska vi även granska vad sd står för. De vill ändra MBL och lagen om anställningsskyddet så att turordningsreglerna försvinner. De vill ge arbetsgivarna fullständig uppsägningsrätt. Det måste vi lyfta upp på bordet, säger Anders Ferbe.

(citat från artikel i SVD)

Och vi ska komma ihåg. Två tredjedelar av svenska folket vill absolut inte se Sverigedemokraterna i riksdagen. Och 80% kan inte tänka sig att rösta på dem eller nåt liknande parti. Och slutligen, under 4% kan tänka sig att rösta på dem enligt de senaste opinionsundersökningarna.

Läs mer: Konservativ familjepolitik, Nationalism – inget bra sätt att bekämpa Sverigedemokraterna, Invandring, attityder och rasism, Sverigedemokrater och rasism bekämpas i vardagen, Varför har så många fel om Sverigedemokraterna?, Xenofobi och rasism
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • Jimmy S. Windeskog

  Varför är du så rädd för en demokratisk debatt? Har du så dålig tilltro till dina antidemokratiska argument?

  Det kanske förklasrar varför den lilla vänsterfascistiska sekten Sociala Partiet aldrig får några röster?

 • Anders_S

  Demokratisk debatt – inget problem.

 • Anders_S

  Ett fel gjorde att jag tog bort en kommentar. Jorma kommenterade att jag visade mitt odemokratiska ansikte slutligen.

  Jag har inte samma uppfattning och kan diskutera med enskilda medlemmar i SD, men inte med partiet. Jag anser att de inte ska uteslutas som personer ur facket etc. Kommer tillbaks till detta om en dag, hemma i gbg igen.

  Annars togjagbort ett par kommentarer med links och ett par rasistiska kommentarer. En av dessa av Jimmy Windeskog.

 • Anders_S

  Några klargöranden om demokrati och annat.

  Jimmy kallar mitt parti för Sociala partiet. Om inget annat så visar det hur okunnig han är om en del grundläggande fakta.

  I demokrati ingår yttrande- och åsiktsfrihet. men dte ingår inte att man är tvungen att debattera med någon mot sin gene vilja. Det vore odemokratiskt. När SD-anhängare således hävdar att det är odemokratiskt att inte debattera med dem har de alltså helt fel.

  Det ingår i varje människas demokratiska rättighet att själv välja vem man vill prata med. Att tvinga någon (Som SD:arna verkar vilja göra) är däremot odemokratiskt. Att vara för en bojkott av SD är följaktligen något som definitivt hör hemma i en demokrati.

  När det gäller medlemskap i facket anser jag att all arbetare har rätt att var medlemmar i facket, oavsett politisk tillhörighet. Facket är en klassorgansiation, inte nåt annat. De paragrafer som används mot nazister och fascister (ex. SD-medlemmar) infördes från börjna i fackföreningarna för att kunna utesluta kommunister och vänsterfolk. Sådana skrivningar är odemokratiska som jag ser det och leder till subjektiva tolkningar från dem som har makten i en fackförening.

 • Jorma

  Två saker, jag är inte medlem i Sd vilket du kan läsa på min blogg. Och några rasistiska kommentarer har inte fallit ifrån mej om det nu var mej du menade.

  Vad jag sen menade går även detta att läsa på min blogg under ”Befria Sverige från DDR fasoner och diktaturförespråkare.”

  /Jorma

 • Anders_S

  Jorma – jag menade inte dig. Du har inte skrivit någon rasistisk kommentar. Jag hade bara raderat en helt ok kommentar från dig av misstag.

 • Pingback: Sanningen om Sverigedemokraterna | Svensson()

 • För det första: Varför pingar du gamla inlägg Anders?

  ”Men vi ska inte ta debatten med dem. Vi ska debattera de intressanta frågorna, utan att göra saker som kan få folk att uppleva SD som rumsrena.”

  Hahaha…lycka till…och framförallt Anders…lycka till med att hitta sympatier utanför din närmaste fundamentala omkrets för sådana odemokratiska fasoner! Ha en bra dag för det ska vi Sverigedemokrater ha…

 • Anders_S

  Pingar? Va? Det gör jag inte. Men Twingly eller nån annan pingtjänst kan ha upptäckt inlägget då jag länkar till det i mitt nya inlägg.

  Att inte prata med nån är en demokratisk rättighet. Man kan inte tvinga någon att debattera. Så vägran att debattera med SD är en del av demokratin.