Storklubb i Göteborg?

Det ryktas om sammanslagning av GAIS, ÖIS och Häcken i Göteborg. Bara av elitlagen då alltså. Min första tanke var – omöjligt. Överklasslaget ÖIS kan inte slås ihop med vänsterns GAIS. Låt gå för Häcken och GAIS. Bara man fortsätter spela i grönsvart. Gulsvart eller blårött är så förbålt vanligt.

Men så tänkte jag på min partikamrat i Danmark, Sören Söndergaard från Enhedslisten. Just nu EU-parlamentsledamot för den danska Nej till EU-rörelsen. Dessutom en stor fotbollsfan. Han stöder den ena av de klubbar som har blivit FC Köbenhavn. Han har fortfarande de gamla färgerna på halsduken och har berättat att de gamla lagens supportrar är åtskiljda på läktarna. I Göteborg skulle just den detaljen inte vara nåt större problem då GAIS har mer supportar än de andra två klubbarna ihop.

Så kanske är det inte sn så dum idé ändå. För i praktiken blir det ju så att de andra klubbarna går upp i GAIS, som får tillgång till Häckens pengar.

Media: GP, DN, SVD
Bloggat: Magnus tankar
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • TOMMY RYDFELDT

  Får en blåvittsuporter föreslå ett namn?

  BK GÖIS?

 • Anders_S

  Det kunde man tänka sig. En som valt medelvägen. Det lätta alternativet. att hålla på blåvitt. Den breda vägen.

  En annan har ju valt lidandets väg, GAIS. Eller den smala vägen som de kristna skulle säga.

  Men svaret på frågan är NEJ. En IFK:are får inte bestämma namnet (Som väl ska bli FC Gothia för att anknyta till världens största fotbollsförening)

 • Paolo Pissoffi

  Men det kommer inte bli av å andra sidan. Jag tror att man stirrar sig blind på fel ställe. Hur gick det i Karlstad?

  Fast är inte FC Köpenhamn ändå en rätt framgångsrik historia, rent kommersiellt. Och publiksiffrorna är ju riktigt bra. Men lagen som blev Fc Köpenhamn kan aldrig ha haft särskilt aktiva supportrar.

  Som AIK:are vet ju hur vi lyckades stoppa ett gemensamt firande med Djurgården när båda klubbarna fyllde 100 år. Inte helt förvisso…