Nedskärningarna – inte affärerna

Henrik Brors analyserar de dåliga opinonssiffrorna för moderaterna och alliansregeringen och kommer fram till att det är affärerna som avgjort. Det är affärernas fel att väljaropinionen sviker, skriver Henrik Brors. Hans analys tycker jag är mer än lovligt svag och intetsägande. Är det såna analyser borgarna ska förlita sig på inför nästa val så är det definitivt kört för dem.

Det är inte affärerna som gjort att förtroendet för Reinfeldt och regeringen inte finns. Det är politiken. Den politik som innebär nedskärningar och slakt av välfärden. Den politik som innebär anpassning till storföretagen och EU. Det är detta som folk inte gillar.

För socialdemokraterna fungerar dock den senaste opinionsundersökningen som en glad julhälsning och den skickar jag härmed till Sjölander, Peter Karlberg som inte riktigt förstår sig på regeringen, Peter Gustavsson som är kritisk till sitt eget parti, men övertygad om att reformism är den rätta vägen.

Vad gäller Henrik Brors och DN så är det kanske inte underligt att de anser att det hela beror på personliga fel och brister hos Fredrik Reinfeldt och regeringen. För de är ju övertygade om att en politik som gynnar de rika och missgynnar de fattiga är den enda vägen att gå. Cyniskt? Javisst! Föraktfullt? Javisst!

Men sånt bryr sig inte DN och Henrik Brors om. Bara det är rätt personer i regeringen kan det vara hur människofientlig politik som helst. Bara de rika gynnas och de fattiga bestraffas så är politiken rätt. Gillar folk inte en sån politik så är det fel på personerna. På de personer som för politiken eller på folket självt. I alla fall är det enligt DN absolut inte fel på själva politiken.

Men i verkligheten, utanför DN:s egna fantasivärldar, där är det nog politiken det hanldar om. För man en konstant hård klasspolitik gentemot arbetarklassen, gentemot de svaga i samhället. Då blir man inte populär. Att moderaterna och borgaralliansen innan valet lyckades lura folk att tro att man skulle föra en annan politik är sorgligt och olyckligt. Men de kommer knappast att lyckas igen. Inte de närmaste 20 åren i alla fall.

Folk vet hur det är, vi har en hård och överklassvänlig regering.

Intressant?
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 svar på “Nedskärningarna – inte affärerna”

  1. Svensson och andra socialister/kommunister längtar till hösten 2010 då deras idoler tar makten igen. Allt tyder på det enligt opinonssiffrorna. Så ta det lugnt några år till så får ni tillbaka en politikerklassvänlig regering igen. Där byråkrater och politiker styr er vardag ända in på dasset. Ni gillar ju sådan detaljstyrning av livet. Inga krav på individen, inget personligt ansvar för sitt liv, låt politikerna ta hand om allt. Och så får vi ytterligare 100 nya generaldirektörer med höga löner och pensioner som skall tas av den svenske låginkomstagarens lön. Lycka till! Stalin kunde inte ha gjort det bättre. Läs gärna ”Stalin-den röde tsaren och hans hov” av Montefiori.

  2. Ja, visst är det politiken som avgjort. Regeringen Persson överlevde ju länge trots den ena skandalen efter den andra. Och även om GP var synnerligen usel så är det nog många som till och med hellre skulle ha honom tillbaka hellre än den dynga som regerar vårt rike nu. När regeringen säger ”vi gör bara vad vigick till val på” så kan det visserligen sägas vara sant men jag tror även många lyssnade med ett halvt öra då de röstade och nu inser att de köpt grisen i säcken, så att säga.

Kommentarer är stängda.