Striden om matförgiftade näringslivstoppar fördjupas

SSU i Stockholm utlyser nu ett pris, rosor, till de som tar på sig ansvaret för matförgiftningen som drabbade Svenskt Näringsliv och som ska utredas av Säpo. Mona Sahlin förfasas. Och SVD, DN och nadra borgartidningar rapporterar som om det var en riktig terroristnyhet. Vi vet att borgarna har svårt med nyhetsvärdering och proportioner. Men det här tar väl ändå priset. En gammal matförgiftning behandlas som om det vore ett terroristdåd. För det är väl ändå ingen som tror att personalen gjorde det på allvar.

Intressant?
Bloggat: Badlands, Forever United,
Borgarmedia: DN1, DN2, AB, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • olle e

  Vad tycker du Svensson?
  Vill du också ge rosor?
  Tar du avstånd från SSU-s uttalande?

 • Kobolt

  Det som är mest skrämmande är kanske inte rosor till en eventuellt planlagt attack mot Svenskt Näringsliv utan den ideologiska grund som ligger bakom. Man vill gärna inte tro att även Sveriges största enskilda parti Socialdemokraterna hyser uppfattningen om t.ex Svenskt Näringsliv och dess entreprenörer som uttrycks i pressmeddelandet, men dess värre tror jag den uppfattningen delas av många inom huvudpartiet liksom uppenbart inom rekryteringsbasen SSU. Att extremistiska åsikter är cementerade från V och vidare ut på vänsterkanten är ju redan ett faktum men man trodde ju att Socialdemokratin i alla fall hade en lite mer nyanserad bild av verkligheten. Den rosenröda utopin om en totalitär planekonomi där demokratiska värden sätts ur spel för kollektivets bästa verkar ligga högt på agendan fortfarande även inom den Socialdemokratiska vänstern. Vi får hoppas att de svenska medborgarna ser denna skrämmande vision tydligt inför nästa val.

 • baccus
 • Tjäng

  Har du funderat på hur din reaktion på bloggen här skulle se ut om det vore någon MUF-snubbe som gått ut och gjort en likadan fadäs i en hypotetisk situation där 145 personer blir matförgiftade i LO-borgen? Inte så objektiv va? Precis. Och det behöver tidningar inte heller vara. Aftonbladet hade haft en riktig field-day om MUF hade gjort bort sig.

 • Anders Eriksson

  Nu handlar ju inte detta om huruvida detta faktiskt var en attack eller om det var olycka. Vilket verkar mer sannolikt, biologisk krigföring kräver ju ett visst mått av kompetens.

  Problemet är att SSU väljer att aktivt stödja denna eventuella attack. Du ser uppenbarligen inget problematisk i detta ställningstagande. Men det är klart, att en antidemokratisk vänsterextremist som du skall inse detta är väl att begära för mycket…

 • Diamant

  ‘Skrämmande vision’ säger du, andra säger att de som har kapital och makt gör det på bekostnad av ‘alla andra’ fattiga och svaga, när ska vi som människor älska vår nästa ? vi har råd att samtliga på denna jord kan äta sig mätta, bo och leva drägligt, ställer du upp på det ?

 • Anders_S

  Matförgiftningen hände ju.

  Allting i övrigt är ju skämt. Men högerfolk kanske inte har nån humor?

 • 1: Det var naturligtvis inget attentat, SÄPO är inkompetenta som vanligt.

  2: Svenskt Näringsliv förtjänade det.

  3: Proportionerna är ju helt absurda, total moralpanik över en sådan här skitgrej? Se även: http://www.ssustockholm.nu/

  4: På fikarummen runt om i landet hade vi åtminstånde väldigt roligt åt det hela. Den liberala bloggosfären och det politiska etablisemanget kan panika bäst fan de vill.

 • Kan någon förklara för mig som är roligt med att 145 personer blir sjuka av en bakterie. Är det alltid kul när människor blir sjuka, eller är det bara när tjänstemän inom näringslivet drabbas?

  Jag känner tyvärr igen denna sadistiska glädje från annat håll. Den kristna högern brukar med glädje håna HIV-smittade, vilkas diagnos man menar är ett utslag för gudomlig rättvisa.

 • Anders_S

  Christopher: Det är inte speciellt roligt med folk som blir matförgiftade. De överdrivna reaktionerna från de borgerliga tidningarna och högerbloggare är detsom roligare (men samtidigt lite oroande, man tvivlar lite på omdömet hos dessa). SSU:s pressmeddelande är verkligen inget att hetsa upp sig för.

  Det är också oroande att SÄpo ska utreda en ska som uppenbart är ett vanligt fall av matförgiftning bara för att någon/några skojat till det och tagit på sig det hela som ett attentat. Med formuleringar som visar att det hela är att anse som ett skämt.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Magsjuka får borgare att se terrorister()