Gangsterkriget i Danmark

I det danska gansgterkriget har en ledande figur, Danny Abdalla, i gänget Den Internationale Klub kommit med ett utspel om att kriget tar slut om ett antal medlemmar i AK 81 grips och straffas för mord. Detta enligt tidningen Politiken, enligt Ekstrabladet så var han mer hotfull. Det hela sätter fingret på det som blivit allt tydligare i Sverige. Att lösa gängmord är mycket svårt. Det finns aldrig några vittnen som vill prata och det är därför svårt att få tag på förörvarna. Ofta vet man vilka eller till och med vem det är, men saknar bevis. Utan bevis går förövarna fria.

I Köpenhamn har dock polisen genom ett stort vapenbeslag, förmodligen lyckats lugna ner skjutandet på gatorna i den danska huvudstaden. Det hindrar förstås inte våldet helt, det finns ju nadra grejer att använda som vapen också. Även Hells Angels själva, AK 81 är ju en supporterklubb till dem, tycks ta del i kriget, då en polisrazzia på ett av deras klubbhus, denna gång i Odense, resulterade i vapenbeslag och anhållanden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements