Apartheidstatens förtryck fortsätter

Israel är en apartheidstat med olika villkor för olika människor. Vissa palestinier (araber från Palestina) får bo i Israel, andra måste bo i Bantustans, kringärdade utomhusfängelser i Gaza eller på Västbanken. Med murar eller andra typer av avstängningar, med förbud mot att resa ut eller med ständiga kontroller. De som bor Israel har inte samma villkor som judiska invånare. Den allmänna värnplikten gäller inte dem och endast religiösa äktenskap är tillåtna. Israel är en stat som inklusive de palestinska områdena som ockuperas och kontrolleras av staten Israel är att betrakta som en apartheidstat, en rasistisk ockupationsmakt och kolonialstat. Så enkelt är det. Och förtrycket av palestinierna fortsätter.

Våldet och övergreppen från bosättare mot ägarna till den mark där de bosatt sig pågår ständigt, skyddat av Israels militär. Uppenbarligen är det också vad som borgerliga kommentatorer på denna blogg skulle kalla fega bosättare, vilket vi kan se av bilden här nedan. De vågar ju inte visa sina ansikten.

Några exempel:

In the area at south-east of Yatta, settlers from the settlement of Carmiel started to build a new road. Jaber Abu Humaid, chairman of the village of Omm Saffa, has claimed: ”The building of a new road means that approximately 700 dunam will be de facto confiscated, otherwise they will be inside the road. Tens of families will lose their land, where they have cultivated and where their goats pasture. For example, my family own 80 dunam in that place and we couldn’t reach our land. Furthermore, in the area there used to be a lot of wells, very important for the farmer, in order to slake the thirst of the goats and the sheep.”

Last week of Februar

The Israeli military, which have day to day control the area of Oush Grab verbally ordered to the Palestinian Municipality to close the area. The local workers that are developing the picnic area have been forbidden to go to the place and to continue their activities. The park area is part of a project of the Municipality of Beit Sahour and USAID and is placed near a former Israeli Military Base. The Municipality was negotiating in order to build a Cancer Hospital for Children. Since May 2008 the settlers of the area of Bethlehem, leaded by Women in Green are coming weekly with the clear aim of taking over the area.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Jinge, GPF, Röda Berget,
Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, SDS1, 2, 3, AB, HD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Lösningen finns inte i mellanöstern utan lösningen finns i att europa och väst tar tag i det och kräver av Israel att sluta med sitt skit, annars kommer de inte att få handla eller ha kontakt med väststaterna. Då blir väst kallade för antisemiter (som idag Sverige och några dagar sedan Norge) men det är värt det. Väst måste sätta ner foten, kommer de att göra det? Knappast..durban 2 är bevis för att Gaza är glömt och väst än en gång har bestämt sig för att låta Israel komma undan med sina brott.

  Påminner i mångt och mycket om Nazityskland och Hitler, ju mera han tog och ju tystare väst var, desto mera vågade han ta om och om igen..tills väst satte ner foten

 • Bahlool: Vi skulle inte kunna få bort de nazisterna i förväg. Det enda som duger i ett sånt läge är ordentligt med demonstrationsvakter som kan agera när problem uppstår. Precis så som demonstrationsvakterna agerade i ördags. Fast det borde funnits fler demonstrationsvakter och varit kraftfullare agerande snabbare.

  Jag har arbetat i snart 8 år med att lösningar. Jag vet hur vi ska göra, vi har gjort det i Göteborg, där förekommer inget sådant bråk som vi såg i Malmö. Jag arbetar på att förändra polisens agerande och aktivisters agerande. Polisens agerande är en nyckelfråga, det har visat sig i Göteborg, så jag koncentrerar mig på det. Kollektivt och i dialog får vi påverka anarkisterna. Jag tror inte på uteslutning/stigmatisering som metod utan då dialog. Dialog med anarkisterna och dialog med polisen.

  Björn: Du vill alltså ha dialog och samarbete med borgarstatens våldsapparat men inte med unga människor som delar de flesta av dina åsikter men har skeva uppfattningar om hur man bedriver politik och om taktik. Så kan man inte agera som socialist och desutom skulle det inte gå. Tusentals männsikor skulle i det läget försvara anarkisterna med våld mot polisen och situationen vid framtida demonstrationer skulle bli ohållbar. Dialogen med polisen förstörd och dialogen med anarkisterna förstörd. Inget vunnet och allt som jag arbetat för i 8 år (att förändra polisen) förlorat.

 • Pingback: Obehagliga händelser i Nordirland | Svensson()

 • Pingback: En annan förtryckarstat som borgarna gullar med | Svensson()

 • Pingback: Både fredligt och lugnt | Svensson()