US-amerikanerna själva är problemet

Dick Cheney säger att USA är farligare under Obama-administrationen ärn under Bush-administrationen. Det är naturligtvis bara dumheter. Risken för terrorattacker i USA är minimal, öfr att inte säga obefintlig. Det har det alltid varit. Speciellt om man jämför med den fara som en vanlig medborgare i USA utgör för andra medborgare i USA. Det är betydligt större risk att man i USA blir mördad av en annan US-amerikansk medborgare än att man blir dödad av en terroristattack. Jag tror att risken för att bli mördad var precis lika stor under Bush-egimen som under Obama-regeringen.

Den US-amerikansk kulturen med vapenfetischism och brist på vapenkontroll är betydligt farligare än terrorsim när det gälelr livet för en genomsnittlig medborgare i USA. Att vapentillgången innebär ökad risk för mord är många överens om. I USA, Tyskland och många andra länder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Jag tror denna video sammanfattar de republikanska extremisternas ståndpunkt angående Obama: http://www.youtube.com/watch?v=zmujttc0oJc

 • tror om jag minns gamla siffror, så mördas runt 30 000 människor i USA pga deras dumma vapenlagar. I attacken mot World trade center dog det nästan 3000 pers..

 • Calle_J

  Vari består logiken att det inte finns någon risk för terrorattentat i USA på grund av det relativt stora antal mord som sker varje år. Är inte detta två helt olika saker?

  Att terrorn är ett fortsatt hot visar de djupt tragiska händelserna i Bombay. Denna typ av händelser kan i princip inträffa överallt. Inte heller vi kan vara helt säkra på att förskonas.

  Att USA har liberala vapenlagar och att där finns en enormt stor vapenmängd snarare ökar än minskar risken för terrordåd. Här behöver knappast terroristerna bekymra sig om att smuggla in vapen över gränserna, vilket kan vara riskabelt ur upptäcktssynpunkt, utan här kan det till och med vara så att det på vissa platser näst in till går att inhandla vapnen över disk.

  Åter vari består logiken i resonemanget?

 • Anders_S

  Calle J: Hur är det med läsförståelsen? Jag har överhuvudtaget inte hävdat något sådant som du påstår.

  Det jag hävdar är att risken för att bli mördad av en helt vanlig US-amerikan är betydligt större än risken att bli offer för ett terrorattentat. I USA alltså.

 • Pingback: Trottens Betraktelser » Amerikansk höger vill beväpna högerextrema galningar()