Positivt att skivbolag äger andelar i Spotify

Det är egentligen inte speciellt förvånande, utan mer positivt, det som Computer Sweden skriver om, att olika skivbolag sen länge äger andelar i musiktjänsten. Det är positivt att skivbolagen brytt sig om att försöka satsa på nya sätt att distribuera musik. Sätt som för den enskilde konsumenten är mycket bättre än att handla i skivbutik eller för den delen bättre än att piratkopiera. Sony BMG nu 5,8 procent, Universal Music 4,8 procent, Warner Music 3,8 procent och EMI 1,9 procent av aktierna i Spotify.

Största ägare i Spotify är grundarna Martin Lorentzon och Daniel Ek och andra ägare är de svenska riskkapitalbolagen Northzone Ventures och Creandum, Hong Kong-baserade Li Ka Shing och det brittiska riskkapitalbolaget Wellington Partners.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , , , , , , , , ,

Advertisements