Danska polisen förbereder sig för att spöa demonstranter

Den danska polisen är idag en av Europas värre polisstyrkor när det gäller våld. Att de tar till våld i onödan mot demonstranter, husockupanter och liknande är mycket vanligare än i Sverige. Ja, den danska polisens upplägg inför klimattoppmötet har gjort att den svenska polisen inte vill samarbeta med dem på plats. Den svenska polisen kommer att låna ut fordon, men det kommer inte att vara några arbetande svenska poliser i Köpenhamn.

Den danska polisen har fått igenom speciella lagar, enbart riktade mot politiska protester. Den så kallade lymmelpaketet ger danska polisen i stort sett fria händer att omhänderta och gripa vem de vill. Med tanke på att den danska polisen under senare år gjort sig kända för att agera olagligt i andra länder och vara våldsamma så ser det inte bra ut inför klimattoppmötet.

Risken är stor att den danska polisen spårar ur och orsakar våldsamma sammanstötningar med demonstranter med skadade demonstranter som följd. Risken för detta understryks av att polischefen i Köpenhamn är Per Larsen en man vars bild av vänstern har formats av den danska bankrånsgruppen Bekingegadeligen. Under sin tid på danska säkerhetspolisen PET var nämligen Larsen ansvarig för övervakningen av Blekingegadeligen.

Intressant?
Borgarmedia: SDS, Politiken,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Kildén & Åsman » Bloggarkiv » Vinsten före klimatet()

  • Ska bli intressant att följa på andra sidan gränsen. Jag kommer iaf vara där två av dagarna och bevaka.

    ”Även personer som inte deltar i upplopp men befinner sig i området kan dömas till samma straff. ”
    Den där meningen saxad från DN låter trevlig. Eller inte.