Bil med spränganordning på Times Square i NY

När det upptäcks en bil med spränganordning/bomb Times Square i New York så känns det lite skönt att min dotter och mina barnbarn bor i Chicago numera. Man blir liksom lite mindre orolig. Huruvida det är frågan om ett försök till bombattentat vid Times Square, turisternas högborg i New York, eller om det handlar om att någon transporterat spränganordningen eller bomben för användning nån annan stans verkar lite oklart för närvarande. Inte heller verkar det ha varit en spränganordning med nån större effekt som återfanns i bilen:

Mr. Browne said gunpowder had been found in the vehicle, but not a high-grade explosive. The timing device was a clock attached to wires. The gasoline was in two five-gallon cans and there appeared to be three propane tanks, like those used for barbecue grills.

Kevin B. Barry, a former supervisor in the New York Police Department bomb squad, said he was told it was an improvised explosive device. But somehow, he said, the ignition source “failed to function the main charge.”

Mr. Barry said that if it had functioned, “it would be more of an incendiary event” than an explosion.

För mig är ju annars Times Square förknippat med i huvudsak positiva upplevelser om exempelvis när mitt barnbarn blickade ner på omgivningen från en av de största reklamtavlorna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements