Förbindelserna med Rachel Corrie brutna

Alla förbindelser med det humanitära hjälpfartyget Rachel Corrie, som är på väg mot Gaza, verkar för närvarande vara brutna. Mobiltelefon fungerar inte, satellitspårning fungerar inte och inga andra kontakter verkar heller finnas. En del av detta kan vara Israels verk då Israel väl inte vill ha samma oberoende direktrapporter som kom från fartygen vid den förra piraträden som landets flotta utförde.

Nu vill man själva styra över all information och det finns därför redan nu anledning att varna för den information som kan tänkas komma från Israels armé. Den kommer att vara förljugen.

Säger de att det fanns vapen ombord så är det lögn och om de visar upp vapen så har israel planterat dem där. Säger de att det fanns legosoldater ombord så är det lögn och förbannad dikt. Säger de att folk på Rachel Corrie gjorde motstånd så ljuger de. Säger de att de därför var tvungna att skjuta några så har de kallblodigt mördat fredliga och civila hjälparbetare.

Skydda Rachel Corrie. Skriv under Ship to Gazas upprop om att skydda Rachel Corrie här.

Intressant?
Bloggat: Scaber, Röda Berget, Moberg, Roya,
Borgarmedia: GP, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Demonstrera idag: Göteborg 18:00 Gustaf Adolfs Torg, Stockholm 18:00 Sergels Torg

Advertisements
 • johnne

  Vad har israelterroristerna nu hittat på? Atombombat båten? SAnktioner nU!

 • Stefan

  Det kan inte vara så att besättningen avbrutit alla kontakter med omvärlden för att inte avslöja för Israel var de befinner sig ?

  • Anders_S

   Stefan: Det kan var så när det gäller en del av kontaktproblemen. Men det verkar inte vara så eftersom de som äger fartyget (Free Gaza Movement) upplever det som ett problem. Och vi vet ju också att det var det första Israel gjorde gentemot fartygen vid det förra piratdådet. Att stänga av kommunikationerna alltså.

 • Varför ska Israels flotta förlita sig på sanningen när de kan skapa den själva?

  I dagsläget, med bordningen och 19 döda i färskt minne. hoppas jag bara skeppet återfinns, med överlevande.

 • Pingback: Smutskampanj och hallucinationer. | annarkia()

 • Basker 7

  Idiotiskt av Free Gaza att propsa på att bryta blockaden med det nya skeppet. De har lika lite rätt att gå in i territorialvattnet kring Gaza som Israel har att anfalla skepp på internationellt vatten.

  Om Free Gazarörelsen istället skeppade sina varor direkt till Israels hamnar och där låter Israel föra sakerna vidare till Gaza så skulle de göra rätt.

  Men nu beter de sig själva lika illa och bryter mot de lagar som finns. Fullständigt idiotiskt och förtjänar inte någon support.

  Det Israel gjorde mot de förra skeppen var fel. Men att låta Rachel Corrie aktivt söka bryta blockaden är faktiskt LIKA FEL.

  • Anders_S

   Basker 7: Det är det inte. Eftersom blockaden i sig är olaglig så är det helt riktigt att bryta blockaden. Israel har på ett helt vidrigt sätt isolerat och spärrat in den palestinska befolkningen på Gaza. Att bryta mot blockaden är därför sunt och riktigt, samt helt lagligt. Vilket utrikesminister Carl Bildt flera gånger konstaterat. Invånarna i Gaza har rätt till de förnödenheter de vill ha och det ska inte Israel bestämma över.

   Om ett par veckor/månader så blir det fler fartyg.

 • Pingback: Ship to Gaza()

 • /*Jag förstår att ditt inlägg var ironiskt menat. Men det kommer att missuppfattas och därför släpper jag inte igenom det. Med tanke vem och vad jag är så är det ännu mer problematiskt än du kan tänka dig*/ #AS

  😉

 • Basker 7, alla skepp har full rätt att gå in i Gazas territorialvatten om de har palestiniernas godkännande för detta. Om rörelsen skeppade sina varor via Israel skulle Israel vägra att släppa in dem, som de gjort tidigare.

  Ship to Gaza har inte brutit mot fler lagar än du har genom att skriva din kommentar.

 • Basker 7:
  Är du helt tokig? Du vet att Israel är de som håller blockaden va? Att komma upp i maxinförseln enligt blockaden begränsningar är inte svårt. Det ligger miljontals ton gods och väntar på att komma in i Gaza, men Israel släpper bara in litegrann. Att fylla på lagren i Israel (som Israel tar betalt för att hålla) är helt onödigt och ger inte en enda penna eller teddybjörn mer i Gaza.

  Däremot borde de ju kunna gå till en egyptisk hamn och sedan segla längs med egyptens kust till gaza och lossa i södraste gaza.