Militär insats i Afghanistan misslyckad – utöka och förläng säger alliansen

Det är uppenbart utifrån alla rapporter inklusive de dokument som publicerats via Wikileaks att den militära insatsen i Afghanistan är totalt misslyckad och förmodligen kontraproduktiv. Kriget och ockupationen blir allt värre för de civila i landet och fred syns allt avlägsnare.

Med välkänd borgerlig logik föreslår därför alliansen att man ska utöka och förlänga insatsen i Afghanistan trots att det vettigaste förmodligen vore att avbryta den så snabbt som möjligt. Något som uppenbarligen är dåligt för vanligt folk måste ju bara vara bra tycks ju vara den borgerliga alliansregeringens motto. I alla lägen. Oppositionens Mona Sahlin är dock inte ett dugg bättre då hon inte ser nåt slut för insatsen i Afghanistan.

Intressant?
Bloggat: Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: USA drar sig ur Afghanistan – Borgerligheten vill fortsätta kriga « Röda Berget()

 • Gerd P

  Dom går i USA:s fotspår. Obama har just förklarat att dom ska utöka insatserna i Afghanistan, för det var där Al Quaida planlade 11 september.
  Han vill att vi ska tro att det är för något som hände för 9 år sen som han vill utöka och inte för alla mineralerna han vill åt i Afghanistan.

 • Martin

  Obama vet att det var i Saudiarabien som planerna på 11 Septemeber togs fram men eftersom USA har en lydregim där och Afghanistan nu visat sig ha stora naturfyndigheter (kanske visste USA om detta innan invasionen ?) så blev talibanerna ett tacksamt mål. Det finns dessutom mycket som tyder på att sammanbrottet i de förhandlingar om amerikansk rätt att dra oljepipelinesgenom Afghanistan kan ha varit bidragande till invasionen.

  När t o m amerikanska politiker börjar kritisera kriget i Afghanistan så börjar det kanske bli dags att omvärdera vår egen ståndpunkt, eller har Tomhylsan (Tolgfors) tänkt att vi sjäva ska föra krig mot Afghanistan.