Framgångsrik vuvuzelakonsert i Stockholm

Sverigedemokraterna (SD) och deras ledare Jimmie Åkesson lyckades trots idoga försök inte störa den planerade vuvuzelakonserten i Stockholm. Vuvuzelakonserten kunde framgångsrikt genomföras utan att rasisterna i SD kunde överrösta och tysta ner stockholmarnas kollektiva konsert.

Det odemokratiska och rasistiska partiet SD har i en rad städer ställt in möten då man inte haft resurser att genomföra dem eller förmåga att störa de demokratiska invånare på olika platser som genomföra allt från motdemonstrationer till vuvuzelakonserter.

I Göteborg där rasister som SD och olika nazistgrupper inte kunnat genomföra ett offentlig möte på snart 20 år har rasistiska partier lägre stöd än på de flesta andra håll i Sverige. Det visar på att konserter och motdemonstrationer är ett effektivt sätt att hindra SD att nå ut med sitt främlingsfientliga och islamofoba budskap. Ett budskap som inte är välkommet i Sverige. Att de fredliga protesterna skulle gynna rasisterna i SD är bara dumheter som påstås av skrivbordsbyåkrater som egentligen inte vet nåt om politik, massrörelser och gatans demokrati.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Tänkvärt,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Även i Eskilstuna kunde en framgångsrik Vuvuzelakonsert genomföras. Och i Uppsala.

Advertisements
 • Helt rätt. Men vi ska inte glömma att vi har en jevvla massa smygrassar här i stan ändå. Satt och käkade lunch på Slottskogsvallen i tisdags och blev helt mörkrädd över vad jag hörde från gubbjävlarna som satt ett par bord bakom mig!

 • Janne L

  Ursäkta, men hur jävla korkad är vänstern egentligen? Jaha, ni lyckades stoppa rasisterna från att öppna truten. Än sen? Blir Sverige mindre rasistiskt för det?. Varför håller ni inte vuvuzelakonserter när Runka-upp-stridskuken Björklund sitter i TV och sprider sin äckliga vonobenrasism? Eller när släng-ut-romerna Billström öppnar sin käft?

  Att vissa delar av vänstern inte fattar att det här är fel sätt att bekämpa kostymnazister gör mig rent bedrövad. Att sedan patetiska revolutionsromantikekallar mig skrivbordsbyråkrat rör mig inte i ryggen.

  • Anders_S

   För övrigt har folk svårt att följa kommentarsreglerna (säger ju en hel del om SD:s sympatisörer, för det tycks enbart vara sådana som inte klarar av att följa reglerna).

   Ingen rasism och inga personliga förolämpningar är tillåtna.
   http://www.zaramis.nu/blog/kommentarsregler/

 • g

  Jag tror du har helt fel Svensson., Se på kommunistiska partiet lika osmakligt som sd, det har minskat sedan 80-talet utan att demokrater har stört deras möten. Samtidigt har sd fördubblat sina röster i de tre sista valen.

  • Anders_S

   g: Vi kan se att SD är svagare där det finns en stark rörelse mot dem. Alla vänsterpartier har minskat. Det är en generell utvcckling. SD har ökat, men minskar i opinionen i Göteborg och åker eventuellt ur fullmäktige. Att vi behandlar dem annorlunda här är förmodligen en bidragande orsakt till detta. Det handlar förstås inte bara om protester. De är bara en del av det hela, övrigt är ideologisk krigföring, att vis på deras arbetarfientlighet, kvinnofientlighet osv. Utfrysning, att betrakta dem som paria osv. Det är flera saker sammantaget.

   Janne L: Vi ser ju att det fungerar, de minskar i opinionen i Göteborg, nassarna har vi fått bort från gatorna. Isolering, utfrysning och aktiva protester fungerar uppenbart. Det är den stora skillnaden mellan Göteborg och många andra delar av Sverige. Sen föreslår jag att du själv gör nåt istället för att sitta bakom tangenbordet och gnälla på oss som agerar mot SD, mot Björklund, mot Billström och mot rasism, dagligen, på många olika sätt. För jag är säker på att du inte gjort ett handtag i modern tid för att bekämpa rasism.

   Högerextrema partier kan inte stoppas genom att man nonchalerar dem och de kan inte stoppas genom protester allena.
   http://www.zaramis.nu/blog/2010/09/14/man-har-aldrig-kunnat-stoppa-odemokratiska-partier-genom-att-nonchalera-dem/

 • martin

  Janne,
  genom manifestationer skapar man en stämning i samhället, en stämning som gör kostymrasisterna osäkra, gör att de bara vågar öppna sina rasistiska trutar i mindre och mindre sällskap.

  Manifestationer och uttalad antirasism åstadkommer denna stämning i samhället.

 • adis

  att kalla SD för nazister slår stenhårt tillbaka ,, de kan jag lova av flera anledningar ,,, är själv med i SD,, och är rasförädare (har en tjej från asien) är således mer hatad av nazisterna än av extremvänstern,, nazisterna va mot judar och för islam (ss-bosnia en muslims ss-division) SD är judevänliga , att kalla alla inklusive moderaterna för nazister och rasister gör bara att dom som verkligen är de .. ett 100 tal.. kan ”komma” undan då begreppet blivit helt urvattnat,,

  varför argumenterar ni inte FÖR något utan bara -inga nazister på våra gåtor? era gator? vem fick ni dom av?
  eller tog ni dom.. å i sa fall är de gatukrig vi ska ha ?

 • adis

  anders… du glömmer att SD kom in för att dom hade samlat sina % i ett distrikt,, inte för att dom va stora i hela gbg.. och något sånt kan inga undersökningar i världen förutse..

  har en fråga i all välmening ,, vad hände med KPML(r) ? noterar att de finns 3 ”kommunist” partier i göteborg,, kan någon förklara varför? och skillnaden mellan dom ,, ..antar att de e rätt ställe för å fråga sånt

  • Anders_S

   adis: Det är inte rätt plats att dråga om vänstergrupperna. Men det finns Vänsterpartiet, Kommunistiska Partiet. Rättvisepartiet Socialisterna och Socialistiska Partiet. Skillnaderna är ideologiska (mellan Rättvisepartiet och Socialistiska Partiet är de mycket små, men där finns historiska och funktionsmässiga skillnader. Men det är off-topic och du får läsa på de olika partiernas sida för att hitta skillnaderna mellan dem.

   Om SD har du rätt. Problemet är att de kanske klarar andelen röster i ett distrikt. Det är samma med centern och KD, men centern åker garanterat ur fullmäktige.

 • g

  Kan inte Göran Johansson som populär ledare för sossarna gjort mer för att hålla tillbaka antalet sd-röster?

  • Anders_S

   g: Nej, det tror jag inte. Eller på ett sätt tror jag du har rätt också. Fram till förra valet ökade SD även i Göteborg, inte lika mycket som i resten av landet, men ändå. Det är komplicerade samband och inte helt enkelt. men jag tror att det faktum att Göteborg är en arbetarstad med traditionellt starka vänsterpartier har betydelse. Också det faktum att det finns populistiska ”missnöjespartier” (SP, KP och RS) på vänsterkanten spelar säkert roll. Inte Göran Johansson som person, men stadens och dess arbetares egen identitet som ”stridbara arbetare”. Oavsett om man faktiskt är det eller inte.

   Om vi bara hade ägnat oss åt att protester när SD hade möten hade det förstås inte fungerat. Det måste göras andra saker också.

 • Janne L

  Anders

  Jag bekämpar rasismen varje dag. Min fru är afrosvensk och jag kan upplysa dig om att det inte är många dagar om året som jag inte tvingas konfronteras med rasism. /*Påståendeom mig och vad jag gör som är rena påhitt, borttaget*/ #AS Det är lätt att vara kaxig men du kanske borde invänta valresultatet i Göteborg innan du skryter om hur Sverigedemokraterna slagits tillbaka. För övrigt har jag inte märkt att Göteborg skulle vara mindre rasistiskt.

  • Anders_S

   Janne L: Att du har en afsrosvensk fru betyder faktiskt ingenting. Jag vet svarta som är lika mycket rasister som vita. Ingen har påstått att Göteborg måste vara mindre rasistiskt. Bara att stödet för rasistiska partier är mindre.

   Jag är en offentlig person som framträder med mitt namn. Det är lätt att kolla upp att jag var en av de centrala figurerna bakom Flyktingamnestikampanjen, att jag en gång var med och startade Stoppa Rasismen i Göteborg, att jag var drivande i Rör inte min kompis osv. Under vår protest i måndags pratade jag med flera sverigedemokrater och hjälpte dem till rätta. Det förekom inga hot, inget hotfullt och inget våld. Att jag också är en av de centrala personerna som medverkat till en avspänd situation mellan vänsterdemonstranter och poliser är lätt att kolal upp. Ring polisen i Malmö, Göteborg och Stockholm och be att få prata med dialogpolisen och be dem berätt om mig. Du vet helt enkelt inte vad du snackar om.

   Du kan kolal upp mig. Jag vet inte vem du är och vad du gär. Du är anonym och jag kan inte kolla upp dig. Därför får du allt bevisa mer handfast att du verkligen gör något. För så länge du inte kan göra det tycker jag du ska sluta gnälal på oss som gör saker.

 • Adis, du måste ju vara totalt genomdum om du är ihop med en utländsk tjej och är sverigedemokrat! Jag är gift med en chilenska och är livrädd för det Sverige som ditt parti vill att våra barn ska växa upp i.

  Jag var med när ditt parti bildades, såg när de marscherade i uniformer, fick dödslistor av dem i brevlådan och tittade på när de gjorde fascisthälsningar. Detta såg jag med egna ögon, så kom inte och påstå att det aldrig har hänt!

  Du ställer en fråga: ”å i sa fall är de gatukrig vi ska ha ?”. Jag svarar: ni bestämmer. Ni har bjudit upp till dans förr, och jävlar vad det har dansats med fascister på Göteborgs gator förr i tiden.

 • GZ

  Det finns en hel del folk i Sverige som tycker att vänsterpartiet (för att inte tala om grupperingar ännu längre vänsterut) är kommunister och inget hellre vill än att se att dem åka ur riksdagen. Men trots det skulle de aldrig kunna tänka sig att försöka hindra vänsterpartiet att hålla valmöten och uttrycka sin åsikt. Tänk om DE höll vuvuzelakonserter på (v)-valmöten. Skulle du anse att motståndarna, som alltså inte tycker att vänsterpartiet är riktigt lika bra demokrater som de själva, bär sig odemokratiskt åt?
  Men du tycker att det är helt ok att hindra SD att föra ut sitt budskap.
  Du ser demokratiska rättigheter som något man väljer att tillämpa beroende på vem som gör anspråk på dem. Men så funkar det ju inte, alla samma rättighet att kandidera till riksdagen i en demokrati eller också lever vi inte i en demokrati längre. Paradoxalt nog så har t.o.m. demokratins fiender rättigheter i en demokrati. De ska bekämpas med ord – inte med vuvuzelor.

  Klipp från DN
  Tommy Möller, professor i statsvetenskap:
  – Väldigt många människor, som absolut inte håller med Sverigedemokraterna om deras politik, kan säkert känna upprördhet över att partiet trakasseras. De är ju ett odemokratiskt inslag i en valrörelse som måste fördömas.

  Jag kan inte tycka annat än att du intar en helt felaktig ståndpunkt i den här frågan.

  • Anders_S

   GZ: Man har en demokratiskt rättighet att yttra sig. Man har en demokratisk rättighet att protestera mot sånt som är fel. Ibland kan två olika demokratiska rättigheter hamna i konflikt. Däremot så har man ingen demokratisk skyldighet att lyssna på någon, inte heller har man en demokratisk rättighet att nån måste höra det man säger. Därför kan man protestera mot sverigedemokraterna och deras åsikter utan att åsidosätta demokratin.

   Vi protesterar, vi stopppar inte deras möten. De själva stoppar sina möten när de inser att ingen kommer att lyssna på dem. Det kunde utan problem ha genomfört ett möte i Götebrg. liksm i Uppsala, Uddevalla, Norrköping och Eskilstuna. Men valde själva att avstå.

   Vi vet att Tommy Möller har fel. Därför att där protester mot SD alltid förekommit så har SD lägre stöd än där man försökt nonchalera dem och låtit dem hålla sin fascist- och rasistmöten i lugn och ro. Fakta talar för den linje jag stöder och motsäger skrivbordsbyråkraten Tommy Möllers SD-propagandafloskler.

 • martin

  GZ,
  detta förekommer. Men de motdemonstrationer som ordnats av högerns riksdagspartier och organisationer kring dem har aldrig lyckats samla en bråkdel så många som vänsterdemonstrationer. Därför känner du inte till dem, de märks knappt.

  Nicklas,
  gatukriget har pågått i många år. Är man öppet socialist när man är ute på stan riskerar man trakasserier och våld. SD:s anhängare har i decennier fört ett lågintensivt inbördeskrig emot oss, invandrare och homosexuella.

 • Pingback: Vuvuzelor mot SD | Svensson()