Iran är farligt – bäst vi beväpnar galna talibaner

Det tycks vara så som USA resonerar när man säljer enorma mängder vapen till den saudiska regimen. En odemokratisk diktaturregim som har talibanernas variant av islam, wahhabismen, som statsreligion. Något märkligt kan tyckas, men helt i linje med USA:s traditioner i världen. Stöd till diktaturer och extremreligiösa.

Och frågan är faktiskt om Iran pch dess prästregim är farligt överhuvudtaget. För andra än sin egen befolkning alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Talibaner står väl för Sharia, eller vad är skillnaden på sharia och wahhabismen? Vore ju ironiskt om Saudierna sedan använder dessa vapen mot USA, likt hur USA beväpnade Talibaner förut.

  F.ö. har jag inte så bra koll på Saudiarabien men i frihetens namn borde väl USA invadera landet för att införa demokrati, right? Men istället är man deras allierade. Inte lite ”olja” som stinker där inte:p jäkligt uppenbart alltså

  • Anders_S

   Max: Sharia är ingen riktning inom islam, utan nåt annat.

 • Johannes

  Det är väl en investering för framtiden. Med tanke på att USA inte har råd med fred så har de nu två framtida krig att utkämpa, när Irankriget är genomfört så finns ju alltid de farliga beväpnade saudierna,,,

 • Sharia är ett religiöst lagverk, olika skolor och olika huvudriktningar inom islam har olika sharia. I Koranen finns egentligen bara ett fåtal (4 st tror jag) av de regler som ingår i Sharia, och det är endast dessa som är gemensamma mellan de olika skolorna.