Askmoln över Göteborg?

Ett flygplan på väg till Göteborg och Landvetters flygplats har tydligen omdirigerats till Malmö på grund av risk för att flyga in i askmolnet som sprids från vulkanen Grimsvötn på Island. Hur allvarligt det hela är och hur mycket flygtrafiken Göteborgs flygplatser kommer att påverkas är oklart. Det är inte direkt så att man kan se något askmoln från marken i Göteborg. Dels är det delvis regnigt och molnigt, dels är det för långt upp och för tunt.

Vad som däremot är klart är att Ryanair är ett helt oansvarigt flygbolag som endast bryr sig om sin vinst och inte sina passagerare. Man menar att det inte finns nåt askmoln över Skottland, där flygtrafiken är inställd, alls och att flygsäkerhetsmyndigheterna såväl som den brittiska väderlekstjänsten har fel. Jag tvivlar på att Ryanair och några piloter hos det flygplanet vet det bättre än nämnda myndigheter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements