Malin Lernfelt på GP är odräglig

Det är klart att barnen som flyttas fram och tillbaka mellan olika föräldrar och hem i det uppmärksammade fallet i Marks kommun far illa. Det är klart att det är helt oacceptabelt att myndigheter ena gången säger så, andra gången säger si, ena gången tar barnen dit, andra gången hit.  Av sådan hantering far barnen självklart illa. Men Malin Lernfelt har ingen som helst aning om var nånstans barnen mår bäst eller vilka vårdnadshavare som mår bäst. Att hon tror det visar på en grundläggande brist på självinsikt och en mycket obehaglig von oben-attityd som inte borde finnas hos en ledarskribent. Det är dags att GP gör sig av med henne. Hon visar gång på gång att hon är dålig påläst och arrogant.

Jag kan inte säga exakt vad som är rätt och fel i det som hänt i Marks kommun mer än att det är fel att barnen slits hit och dit. Om nu den biologiska mamman bedömts vara en olämplig vårdnadshavare (att man vistas i kriminell miljö behöver inte betyda att man är det) så borde hon väl fråntas vårdnaden helt och hållet, men så har inte gjorts av nån anledning. Barnen har placerats i fosterhem, det betyder ju att den biologiska mamman har en viss rätt att bestämma över barnen och att fosterföräldrar och biologiska föräldrar bör kunna samarbeta. Den biologisk mamman kan inte samarbeta med fosterföräldrarna och den besvärliga och för barnen oerhört jobbiga och tragiska situationen har uppstått. PÅ ytan verkar det vettigt att barnen ska leva i fosterhemmet, sannolikt är det bäst, men jag är inte så insatt att jag absolut kan säga att så är fallet.

Men Malin Lernfelt är ingen expert, hon har inte full insyn i fallet, media visar den bild de vill visa och är inte alltid pålitliga i såna här fall. Malin Lernfelt vet förmodligen inte mer än vilken människa som helst om barn och barnuppfostran. Hon har alltså i grunden ingen som helt kunskap eller kännedom som innebär att hon faktiskt kan säga vad som är bäst för barnen i detta fall. Inte mer än vad jag har. På ytan må det hela verka enkelt, men i verkligheten är det nog lite mer komplicerat. Så Malin Lernfelt borde vara tyst, eller i alla fall mer ödmjuk och inte så odrägligt besserwisseraktig som hon är i sin kommentar i GP.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Mycket bra skrivet. Det finns mycket i det här fallet som inte kommit fram som det ska i media.