Riktig satsning i Backa

Med anledning av ungdomsoroligheterna i Backa så har nu politikerna i stadsdelen bestämt att göra sociala insatser för att försöka råda bot på problemen:

Under tisdagseftermiddagen kom därför samtliga politiker i stadsdelsnämnden Norra Hisingen överens om tre satsningar.

• Socialdemokraternas vallöfte om att erbjuda unga mellan 15 och 20 år extrajobb på helger och lov genomförs under hösten i Backa.

• En ny fritidsgård startar i Backa Röd.

• Fritidsgårdarna i Backa, Kärra och Tuve får 70 000 kronor var som ska gå till aktiviteter och utrustning. Hur pengarna ska användas bestämmer ungdomarna på fritidsgårdarna.

Det är mycket bra. Men ska sociala insatser gör någon som helst nytta krävs uthållighet och långsiktighet. Det krävs att man är medveten om vad man gör och har ett korrekt arbetssätt. Mixgården i Hammarkullen är ett bra exempel på hur man behöver arbeta. Men även de drabbas av ekonomiska nedskärningar. Vilket på sikt innebär att deras positiva verksamhet undermineras. Långsiktigheten glöms bort för kortsiktiga ekonomiska besparingar. Det är därför bra att man tänker öppna en fritidsgård i Backa Röd. Men det har funnits förut, så det bäst hade kanske varit att aldrig stänga den.

Det är också helt meningslöst att öppna en fritidsgård nu och sen stänga den om ett eller två år. En sån kortsiktig satsning är i värsta fall kanske till och med kontraproduktiv.  När det gäller gangsterskjutningarna har dock den här typen av åtgärder ingen verkan. Långsiktigt, om åtgärderna blir långsiktiga, så kan de kanske i viss mån påverka så att rekryteringen till gangstergängen minskar.

Kanske behövs det en del åtgärder i andra stadsdelar också.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements