Att det inte finns nåt i Stasis arkiv bevisar ingenting

Det finns mycket kvar av Stasis arkiv. Men allt finns inte kvar. Det betyder att det faktum att man inte hittar någonting om Marianne Ersson i arkivet inte bevisar nånting.

Det innebär att man aldrig kommer att kunna bevisa att Marianne Ersson skulle ha varit agent för Stasi, men det innebär också att man inte kan bevisa att hon inte varit det. Men eftersom det inte går att få fram bevis för att Säpos eventuella utpekande av Ersson som agent  är sanna eller att att Almgrens utpekande av henne i sin bok Inte bara spioner… är sant så får Ersson tills vidare betrakats som helt oskyldig. Kan skuld inte bevisas är man oskyldig. Enda sättet att få mer kunskap om det faktiska förhållandet är att öppna Säpo:s Stasi-arkiv.

Intressant?
Bloggat: Lasse,
Borgarmedia: SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp Almgrens bok hos Adlibris

Advertisements