Bloggen tillbaka på nätet

Min blogg har efter mer än ett dygns frånvaro på nätet på grund av mitt webbhotells strul, har tack vare en snabb insats av VMI International, ett företag som registrerar domäner och fått ta över min från FS-data (eg Nordreg) utan att jag meddelats om detta. Inte heller har denna firma skickat fakturor till mig för till råga på allt har FS-datas dotterbolag Nordreg fakturerat mig för domänen och jag har snällt betalat fakturorna. Fakturor för ingenting har det nu visat sig. Först lämnar FS-data min domän till annan registrar, fortsätter ta betalt, men ser inte till att domänen förnyas och vips så var min domän utgången och borta.

Detta är bara det senaste i raden av mycket strul och ovilja till att hjälpa som FS-data har bestått mig med. Därför har jag flyttat bloggen till Loopia som jag har god erfarenhet av från andra håll. Många har föreslagit one.com, de är billiga och bra, men erbjuder inte den service jag vill ha och kan inte hantera de problem med hackerattacker och överbelastningsattacker som med jämna mellanrum drabbar min blogg. Jag har dock andra domäner som jag sköter på deras webbhotell. Med Loopia har jag också större frihet och kontroll över vad jag kan göra med mitt webbhotell och mina domäner. Jag kommer att behålla domänen men byta namnservrar på den. Än så länge finns den hos FS-data med en 301 redirect hit. Så kommer det att vara ett tag.

VMI får fortsätta vara registrar för domänen. De har gett mig bra service för att få igång min domän och min blogg. Ska man döma av den servicen är VMI ett helt godtagbart alternativ som webbhotell. Inget för mig i dagsläget men något jag kan ha i åtanke för framtiden.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements