Vagos MC – i Sverige sen i fjol

Allt fler av de internationella mc-gängen med kopplingar till kriminalitet (ofta kallade 1%-klubbar) tycks etablera sig i Sverige. Sen förra året, 2011, finns Vagos MC i Stockholmsområdet och på hemsidan uppger man att man har 4 avdelningar (chapters) i Skandinavien, alla utom ett i Stockholm. Det som inte finns i Stockholm kallas Scandinavia och är antagligen ett så kallats nomad-chapter, dvs för medlemmar utan speciell geografisk hemvist.

Vagos MC hyr också lokaler i Nykvarn utanför Södertälje,. Fastighetsägaren uppger att det är tillfälligt, men det verkar inte trovärdigt. Speciellt med tanke på att deras lokaler den gångna natten tycks ha utsatts för mordbrand. Lokalerna skades så svårt att de antagligen är obrukbara. Man kan misstänka att nåt annat mc-gäng ligger bakom branden.

Internationellt och i USA anses Vagos MC vara mycket brottsaktiva, men det har ännu inte synts några såna tecken i Sverige. Men klubben är nyetablerad så det kanske är för tidigt att bedöma saken ännu.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,