Örgryte: 24-årig man misstänkt för kidnappning

Den 24-årige man som var ihop med den försvunna 9-åriga flickan i Skår när hon hittades av en grupp personer som letade efter henne har anhållits som misstänkt för människorov. De omständighetr som famkommit vid förhör har varit av den rat att det finns anledning till att tro att mannen kan ha fört bort flickan. Den 24-årige mannen är uppvuxen i Skår eller nån annan del av Örgryte och sannolikt fortfarande boende där. Han utmålas som naiv, godtrogen och barnslig av vänner som har svårt att se honom som farlig.

En möjlighet är ju att mannen hittat flickan och på grund av sin personlighet inte vetat hur han skulle agera. Men också möjligt att han faktiskt kidnappat henne. Det är svårt att veta, men jag tycker inte han ska betraktas som skyldig förrän det möjligtvis blir en rättegång och fällande dom.

Samtidigt riktas skarp kritik mot skolans agerande. När flickan inte dök upp på skolan utan att vara sjukanmäld borde Skårskolan ha kontaktat vårdnadshavare. Så skedde inte och skolan har helt klart inte följt de rutiner som finns vid elevers uteblivande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Ps. Uppdatering 19:28: Mannen har erkänt att han förde bort den 9-åriga flickan. Samtidigt är det uppenbart att nåt inte står rätt till med mannen. Brottet anses inte grovt.

Advertisements