Outlaws-medlemmar åtalade för utpressning

Tre medlemmar i Outlaws MC eller dess supporterorganisation Black & White Crew har åtalats för utpressning. De är 27, 21 och 19 år gamla. De rekryterade flera ungdomar och barn som medlemmar i Black & White Crew. Men de talade uppenbarligen inte riktigt om vad det handlade om för förening, eller i all fall inte villkoren för medlemsskap. När dessa insåg vad det var för organisation de gått med i ville de gå ur. krävde Outlaws en utträdesavgift:

De åtalade ska under oktober månad rekryterat minst fem ungdomar till organisationen Black and White Crew utan att ha meddelat att det var förenat med en utträdesavgift att lämna organisationen.

När ungdomarna, som trott att de gått med i en festkommitté, velat gå ur har de åtalade stämt träff på en restaurang i Höör och mordhotat de brottsoffer som finns med i åtalet. Hot har också meddelats via telefon eller på facebook. I ett fall har de tre männen enligt åtalet också varit hemma hos en förälder till ett av brottsoffren och där betett sig hotfullt.

Vid ett par av mötena på restaurangen har 19-åringen enligt åtalet förvarat ett vapen i sin väska. Ungdomarna har på grund av dödshoten vid ett flertal tillfällen betalat bötesbelopp på mellan 500 och 4 500 kronor för att få lämna organisationen. I de flesta fall där pengar samlats in har de lämnats vidare till den åtalade 27-åringen som är skriven i Eslövs kommun.

Åtalet innehåller tio åtalspunkter, utpressning är alltså en av dem. Två av männen anhölls redan i december förra året.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements