Våldsamma fascister överföll antirasister

Vid en antirasistisk manifestation i Kärrtorp i södra Stockholm överfölls deltagarna av beväpnade nazister. Två personer knivskars troligen vid nazisternas angrepp. Nazisterna kastade också flaskor, knallskott och bengaler in i den antirasistiska samlingen. De våldsamma nazisterna var kanske ett trettiotal, medan antirasisterna var flera hundra.

Det inträffade visar på flera saker.

  • Polisen klarar inte av att skydda vänstermanifestationer och aktioner mot våldsamma nazister och fascister (det verkar till och med enligt en del ha varit så att polisen skyddade nazisterna).
  • Därför måste vänstern och antirasister ha egna vakter som kan skydda våra aktioner. Det fanns uppenbarligen inte i Kärrtorp. Detta sagt även om folk på plats faktiskt lyckades driva tillbaks nazisterna. Men de borde inte ens kommit fram.
  • Nazister och fascister drar sig inte för att överfalla fredliga protester med brutalt våld.

Läs också: Hur Avpixlat försöker dominera debattenExtremism av olika slag måste hanteras olika

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements