Sheratons rasism

Diana Nyman och Angelina Dimiter Taikon

Diana Nyman och Angelina Dimiter Taikon.

Diana Nyman var inbjuden av regeringen för att delta i presentationen av vitboken om diskriminering av romer. Regeringen hade bokat in henne i ett hotellrum Sheraton i Stockholm. När Nyman ville äta frukost hindrade personalen henne från att gå in i frukostmatsalen. Anledningen är uppenbar. Nyman är rom, ordförande i Romska rådet i Göteborg, och bär de traditionella kläder som finska romer brukar bära. Fördomar mot romer var anledningen. Rasism.

Ett solklart fall av rasism. Diana Nyman ska naturligtvis ha en ursäkt av Sheraton. Dessutom ett skadestånd. Personen som stoppade henne bör naturligtvis få byta jobb till ett arbete där personen inte kommer i kontakt med hotellets gäster då det är uppenbart olämpligt då personen visat att den inte kan hantera gäster på ett trevligt och artigt sätt.  Det hela är sjukt. En deltagare i en presspresentation av diskriminering av romer diskrimineras när hon ska delta. Precis om romregistret hos Skånepolisen visar  det inträffade på hur romer än idag diskrimineras och utsätts för rasism på alla möjliga sätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements