Bekämpa antisemitism och alla andra former av rasism!

JIPFDet senaste året har öppet fascistiska, högerextrema grupper i Sverige gått till våldsam attack mot fredliga demonstranter i Sverige. Vi ser också hakkors målade på väggar och hot riktas mot judar som bär kippa eller davidsstjärnor.

I krisens spår har en våg av nationalism och främlingsfientlighet sköljt över Europa. Högerpopulistiska och främlingsfientliga partier som Sverigedemokraterna, norska Fremskrittspartiet och Front National i Frankrike har fått sällskap av öppet fascistiska och nynazistiska partier. Gyllene Gryning i Grekland, Jobbik i Ungern och Svoboda i Ukraina är tyvärr bara några exempel. En ny Breivik kan dyka upp även i vårt land – de drabbade kan vara judar, muslimer, romer, svarta eller helt enkelt demokrater.

JIPF ser med stor oro på utvecklingen. Rasism och främlingsfientlighet är ett sätt att frångå principen om alla människors lika värde och dela upp människor med olika bakgrund i ”Vi och dom”. De populistiska och fascistiska krafter som attackerar judar, romer, muslimer eller svarta är ett hot mot det samhälle vi tillsammans byggt upp och med stolthet försöker utveckla. Vi judar har gemensamma intressen med andra grupper som trakasseras på grund av sin etnicitet, religion eller hudfärg. JIPF är emot alla former av rasism, såväl i Sverige som i Israel eller andra delar av världen.

Judar för Israelisk-Palestinsk fred (JIPF)

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements